Video Copil de 10 ani, accidentat de un microbuz, transportat cu elicopterul SMURD de la Vaslui la Iaşi

Un copil de 10 ani a fost transportat miercuri, cu elicopterul SMURD, de la Vaslui la Iaşi, în stare gravă, după ce a fost lovit de un microbuz care încerca să evite o coliziune cu un alt autoturism. Medicii din Vaslui l-au dus pe copil direct în sala de operaţii, apoi l-au transferat la Iaşi.

398 afișări

Accidentul a avut loc miercuri pe o stradă din Vaslui, în imediata apropiere a Spitalului Judeţean Vaslui.

Potrivit poliţiştilor rutieri, o autoutilitară a încercat să evite o impactul cu o altă maşină care a tăiat o bandă de mers şi a intrat pe trotuar, lovind un copac, iar băiatul de 10 ani care era pe trotuar a fost acroşat şi a ajuns sub microbuz.

Copilul a fost preluat imediat de către medici şi transportat la spital, în Vaslui, unde a fost operat şi apoi transferat la Iaşi.

„A fost adus de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă un pacient minor, de 10 ani, victima unui accident rutier. A fost lovit de un camion, am înţeles, instabil hemodinamic, destul de grav, investigaţiile imediate au decelat abdomen acut chirurgical, ruptură de splină şi a fost trimis direct în sala de operaţie pentru rezolvarea hemoragiei. Viaţa lui a fost pusă în pericol”, a declarat Gabi Olaru, medic UPU, Spitalul Judeţean Vaslui.

Copilul a fost transportat de la Vaslui la Iaşi cu elicopterul SMURD, a fost preluat de pe Aeroportul Iaşi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi dus de urgenţă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Poliţiştii vasluieni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele şoferului camionului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici