Copil de 4 ani, scris cu pix pe faţă la grădiniţă pentru a fi pedepsit. Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă | FOTO

Un copil în vârstă de 4 ani din judeţul Gorj a fost scris cu pixul pe faţă de educatoare, pentru că cel mic nu a îndeplinit sarcinile care îi reveneau la grădiniţă şi a fost neascultător. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a deschis o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1007 afișări
Imaginea articolului Copil de 4 ani, scris cu pix pe faţă la grădiniţă pentru a fi pedepsit. Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă | FOTO

Copil de 4 ani, scris cu pix pe faţă la grădiniţă pentru a fi pedepsit. IŞJ Gorj a deschis o anchetă

Scandalul de la Grădiniţa Valea Pojarului, din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin, a pornit vineri, după ce copilul de patru ani ar fi refuzat să îndeplinească toate sarcinile stabilite de educatoare.

”O educatoare de la o structură a Liceului din Bustuchin, când un preşcolar a fost neascultător, neastâmpărat, a ales să-l pedepsească, scriindu-l pe frunte, cu pixul, la grădiniţă. Incidentul este regretabil, este o manifestare total nepotrivită şi cel puţin o mustrare în faţa colegilor va primi doamna educatoare, activitatea îi va fi monitorizată. Nu mai există incidente similare în activitatea pe care a desfăşurat-o. Este din toamnă la Liceul din Bustuchin”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj.

Tatăl băiatului a transmis fotografiile cu preşcolarul scris pe frunte directorului instituţiei de învăţământ, însă educatoarea în vârstă de 30 de ani a prezentat o altă variantă, spunând că i-a făcut un semn mic.

”Copilaşul are patru ani. Am discutat cu tatăl. Eu am aflat luni, dar în niciun caz nu anticipam pozele pe care le-am văzut. Mi s-a spus că i s-a făcut un semn aidoma unui abţibild pentru că nu şi-a rezolvat o parte din sarcinile de lucru. Am vorbit şi cu doamna educatoare. Dacă doamna educatoare a greşit, personal cred că a greşit, o comisia va lua nişte măsuri care vor merge, în funcţie de gravitate, până la o sancţiune disciplinară care să-i arate dumneaei că aşa ceva nu se poate pune în practică în sistemul educaţional. Cadrele didactice nu trebuie să fie pedepsitorul şcolii. Nu ştiam că are astfel de porniri. Doamna nu o recunoaştea aşa cum am văzut eu în poze. Spune că i-a făcut un mic semn”, a spus, la rândul său, Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin

O comisie de disciplină va analiza situaţia şi va lua măsurile care se impun în ceea ce o priveşte pe educatoarea care a pedepsit copilul scriindu-l cu pix pe frunte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici