Copil de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa

Un copil în vârstă de două luni a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa, femeia, fiind cazată, alături de copil, în Centrul Maternal Bârlad din cauza unor probleme sociale cu care se confrunta.

42 afișări
Imaginea articolului Copil de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa

Copil de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, abuzul mamei asupra copilului a fost sesizat de paznicul Centrului Maternal din municipiul Bârlad, care a auzit plânsete puternice din camera în care era cazată tânăra de 19 ani împreună cu fetiţa ei, în vârstă de două luni.

Paznicul a sunat la numărul de urgenţă 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe.

"În momentul în care intrat în cameră, angajatul nostru a observat echimoze pe corpul bebeluşului. Preluat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, copilul a fost transportat la Spitalul de Copii din Bârlad, unde medicii au constatat că, pe lângă echimoze, avea şi urme de muşcături pe corp. Din cauza stării grave în care se afla, bebeluşul a fost transferat la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iaşi, unde va mai sta internat cel puţin o săptămână pentru acordarea de îngrijiri medicale", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, în acest caz va fi sesizată Poliţia în vederea declanşării unei anchete care să o vizeze pe mama fetiţei.

De asemenea, DGASPC Vaslui va institui o măsură specială de protecţie pentru copil, odată cu externarea din spital.

"După finalizarea anchetei Poliţiei, cel mai probabil vom cere şi decăderea din drepturile părinteşti ale mamei. Cât priveşte angajaţii noştri din centrul maternal, aceştia nu pot fi acuzaţi de nimic, având în vedere că nu era în directa lor responsabilitate să supravegheze mama sau copilul. Spaţiul în care dormea femeia împreună cu copilul ei este unul individualizat şi, în plus, până la acest incident, mama nu a creat niciun fel de probleme", a adăugat Irina Cîmpeanu.

Tânăra în vârstă de 19 ani, care şi-a bătut şi muşcat copilul, s-a întors din Italia la începutul acestui an pentru a naşte în ţară. În luna februarie, imediat după naştere, femeia a fost cazată, alături de copil, în Centrul Maternal Bârlad din cauza problemelor sociale cu care se confrunta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici