Copilul de 7 ani dispărut din Vânători, judeţul Arad, pe 9 ianuarie, e căutat cu un elicopter, drone şi câini de urmă

  • Căutările copilului de 7 ani, din Vânători, judeţul Arad, dat dispărut în 9 ianuarie, continuă.
  • Un elicopter, mai multe drone, câini de urmă, dar şi echipaje cu maşini de teren sunt implicate în acţiune.
1782 afișări
Imaginea articolului Copilul de 7 ani dispărut din Vânători, judeţul Arad, pe 9 ianuarie, e căutat cu un elicopter, drone şi câini de urmă

Potrivit ISU Arad, din momentul sesizării dispariţiei copilului, au fost efectuate căutari la care au participat efective extinse ale MAI, precum şi voluntari.

Acţiunile continuă, căutările fiind sprijinite de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, cu un laborator mobil.

Vor fi folosiţi în teren doi câini de urmă, dintre care unul pentru detectare cadavre. Aceştia aparţin Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

„În funcţie de condiţiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. ANIF Arad (Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare) a sprijinit activităţile prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei, în cursul zilei de ieri”, a transmis ISU Arad.

În căutări sun implicaţi 30 de poliţişti din cadrul IPJ Arad şi Poliţiei Chişineu-Criş, cu autospecialele de serviciu, precum şi două echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

De asemenea, ISU intervine cu 30 de pompieri şi autospeciale specifice, un echipaj SMURD, o autoşenilată 8×8, un sonar şi căngi. La acţiuni participă şi 30 de jandarmi cu 5 autospeciale. Totodată, la căutări vor participa specialişti din cadrul organizaţiei Rescue 4x4.ro, cu 7 autoturisme de teren şi 2 drone, precum şi voluntari ai comunităţii arădene şi pădurari ai Ocolul Silvic.

„Forţele de ordine vor interveni în zonele greu accesibile, iar voluntarii în zonele uşor accesibile, fiind efectuate căutări de jur împrejurul locului de dispariţie a copilului, pe o distanţă de până la 10 km”, a mai transmis ISU Arad.

Căutările băiatului au început în 9 ianuarie. Poliţiştii oraşului Chişineu-Criş au fost sesizaţi de mama copilului, care le-a spus oamenilor legii că fiul ei a plecat, în jurul orei 16.30, de acasă, la o stână din extravilanul localităţii şi nu s-a mai întors.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici