Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă rămân în arest

Finanţatorul echipei de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, rămân în arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, vineri, ca nefondate recursurile formulate de aceştia la decizia arestării preventive dată de Tribunalul Argeş.

14 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă rămân în arest

Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă rămân în arest (Imagine: Costi_Tudor/Mediafax Foto)

Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă, însoţiţi de avocaţi, au asitat la şedinţa de judecată, ambii cerându-le magistraţilor punerea în libertate întrucât se consideră nevinovaţi.

Finanţatorul FC Argeş Cornel Penescu s-a arătat nedumerit fiindcă la prima arestare, cea din 2009, a mai fost întrebat despre arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, însă atunci "procurorii nu au luat atunci nicio măsură în acest caz".

"Eu am mai fost întrebat şi anul trecut când am fost arestat despre Serea şi despre Martiş şi nu înţeleg de ce nu s-a lămurit atunci această problemă şi s-a deschis abia acum un nou dosar. Eu sunt nevinovat, iar în ceea ce priveşte discuţiile interceptate pe telefon şi prezentate de procurori în care eu îi spun lui Liviu Făcăleaţă să se ducă la Focşani cu merinde trebuie să vă spun că nu era vorba despre bani, ci era vorba de o femeie", a spus Penescu.

Finaţatorul echipei de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, au părăsit sediul Curţii de Apel, după aproximativ două ore, fiind duşi sub escortă în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi preventiv, în 11 mai, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Argeş, pentru infracţiuni de corupţie. Penescu şi Făcăleaţă sunt implicaţi în dosarul în care fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş, ambii din Focşani, sunt, de asemenea, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Potrivit DNA, acţionarul majoritar al Fotbal Club Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de dare de mită, iar directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici