Cornel Penescu a fost pus în libertate sub control judiciar

Finanţatorul clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a părăsit sâmbătă, în jurul orei 13.30, arestul IPJ Argeş, fiind pus în libertate sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor la decizia tribunalului Argeş de eliberare provizorie a acestuia.

29 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu a fost pus în libertate sub control judiciar

Cornel Penescu a fost pus în libertate sub control judiciar (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

El a fost aşteptat de familie, respectiv de soţie, de copii, dar şi de fratele său Ilie Penescu şi de către mama sa.

Întrebat de către jurnalişti, la ieşirea din Poliţia Judeţeană dacă mai vinde echipa FC Argeş în condiţiile în care a fost eliberat şi dacă există o legătură între punerea sa în libertate şi anunţul de a renunţa la echipă, Cornel Penescu a refuzat să răspundă, şi-a pupat mama, s-a urcat în maşina condusă de fiul său Andrei Penescu şi a plecat spre casă.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, sâmbătă, recursul formulat de procurorii DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş care admisese cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, sentinţa fiind definitivă şi urmând să fie pusă de îndată în aplicare.

Astfel, în cel mult două ore, Cornel Penescu urmează să părăsească arestul IPJ Argeş.

Prezent la şedinţa de judecată a Curţii de Apel Piteşti, Penescu nu a făcut nicio declaraţie presei nici la venire, şi nici la plecare.

Cornel Penescu a fost adus, sâmbătă dimineaţă, pentru a asista la şedinţa de judecată, unde a pledat pentru eliberarea sa imediată sub control judiciar, iar ulterior sentinţa a rămas în pronunţare, el fiind condus sub escortă în arestul Poliţiei Judeţene Argeş, unde se află şi în prezent. Curtea de Apel Piteşti a decis să respingă recursul procurorilor, astfel că Penescu urmează să fie eliberat de îndată sub control judiciar.

Tribunalul Argeş a admis, joi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Cornel Penescu, arestat preventiv pentru dare de mită într-un nou dosar de corupţie, decizia fiind însă atacată cu recurs de către procurorii DNA Piteşti.

Potrivit legislaţiei în vigoare, după ce va fi eliberat sub control judiciar, Cornel Penescu va avea mai multe interdicţii. Astfel, el nu va avea voie să părăsească ţara, va trebui să se prezinte la instanţele de judecată ori de câte ori este chemat, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuvinţarea Tribunalului Argeş, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte niciun fel de arme. Totodată, îi va fi interzis să meargă la manifestaţii fotbalistice şi să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar ori cu familiile acestora.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi preventiv, în 11 mai, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Argeş, pentru infracţiuni de corupţie. Penescu şi Făcăleaţă sunt implicaţi în dosarul în care fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş, ambii din Focşani, sunt, de asemenea, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici