Corneliu Vadim Tudor, reclamat de ANI la Parchet pentru fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a-l cerceta pentru fals în declaraţii pe Corneliu Vadim Tudor, acuzat că nu a declarat şi nu a înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice venituri obţinute în perioada 2006 - 2008.

1063 afișări
Imaginea articolului Corneliu Vadim Tudor, reclamat de ANI la Parchet pentru fals în declaraţii

Corneliu Vadim Tudor, reclamat de ANI la Parchet pentru fals în declaraţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate informează, joi, că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, că sunt indicii privind posibila săvârşire de către Corneliu Vadim Tudor a infracţiunii de fals în declaraţii, precum şi elemente privind posibila încălcare de către acesta a obligaţiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală.

Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu în 17.11.2010, în urma publicării de către revista Kamikaze a unui material de presă care semnala posibila nerespectare de către Vadim Tudor a prevederilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese.

Potrivit ANI, Vadim Tudor este asociat unic, din 10.01.2002, în cadrul SC Editura România Mare unde a deţinut, în perioada 10.01.2002 - 29.07.2003, şi funcţia de administrator. Din 31.03.2004 el este asociat, cu o cotă de participare de 95%, la SC Editura Speranţa.

În declaraţiile de avere din 2006 - 2008, Vadim Tudor a menţionat venituri de 40.985 de lei obţinute din drept de autor de la SC Editura România Mare, dar care nu sunt înregistrate în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice. Rreferitor la veniturile realizate în anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a menţionat niciun fel de venit în declaraţiile de avere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv, 19.10.2009. De asemenea, el nu a menţionat, în niciuna din declaraţiile de avere completate şi depuse în perioada 2006 - 2010, veniturile nete obţinute din drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 lei, mai susţine ANI.

Totodată, Vadim Tudor nu ar fi menţionat în declaraţiile de avere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv, 19.10.2009, veniturile obţinute din dividende de la SC Editura Speranţa, în cuantum de 150.000 lei.

Inspectorii de integritate au constatat că Vadim Tudor ar putea fi cercetat pentru fals în declaraţii, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la activele financiare şi a veniturilor dobândite, conform extraselor bancare şi, respectiv, a documentelor justificative existente în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.

De asemenea, ANI susţine că sunt elemente privind posibila încălcare de Vadim Tudor a obligaţiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală.

În acest contest, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către Vadim Tudor a infracţiunii de fals în declaraţii, dar şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru stabilirea obligaţiilor fiscale referitoare la veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală de la SC Editura România Mare, nedeclarate.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici