Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru scandalul de la evacuarea sediului PRM

Procurorii (PICCJ au început urmărirea penală a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în dosarul în care procurorii s-au sesizat din oficiu privind evacuarea sediului PRM, a declarat, luni, avocatul Mariana Ştefan.

87 afișări
Imaginea articolului Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru scandalul de la evacuarea sediului PRM

Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru scandalul de la evacuarea sediului PRM (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avocatul Mariana Ştefan l-a însoţit, luni, la audieri, pe vicepreşedintele PRM Marius Marinescu, citat în calitate de martor.

La ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Mariana Ştefan a spus că procurorii au declanşat urmărirea penală împotriva lui Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Marinescu a precizat că în declaraţia dată procurorilor, le-a spus că liderul PRM ar fi fost provocat, motiv pentru care "a ajuns să aibă mâna în ghips".

Vicepreşedintele PRM a adăugat că alături de Vadim Tudor au mai fost loviţi şi generalul Marcu Tudor, dar şi Bebe Ivanovici, care au fost şi spitalizaţi, precum şi alte două persoane care s-au aflat la faţa locului.

Marţi dimineaţă, la ora 10.00, la sediul PICCJ este aşteptat Corneliu Vadim Tudor, a mai spus Marinescu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), transmis miercuri, poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti.

Mai mult, potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici