Cornurile pentru elevii din Sectorul 2, găsite cu fire textile. Primăria a reziliat contractul

Primăria Sectorului 2 a reziliat contractul cu firma care distribuia cornuri pentru elevi, după ce acestea au fost găsite cu fire de material textil, fiind sesizată Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei.

177 afișări
Imaginea articolului Cornurile pentru elevii din Sectorul 2, găsite cu fire textile. Primăria a reziliat contractul

Cornurile pentru elevii din Sectorul 2, găsite cu fire textile; Primăria a reziliat contractul (Imagine: Adi Piclisan / MediafaxFoto)

"În cornuri au fost găsite fire de material textil, condiţiile de ambalare fiind improprii", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 2.

Cornurile pentru unităţile de învăţământ din Sectorul 2 al Capitalei erau distribuite de firma Farkas Trans SRL.

Decizia de reziliere a contractului cu această firmă a fost luată după ce reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au găsit "corpuri străine" în cornurile furnizate pentru Grădiniţa numărul 7.

Totodată, au fost găsite "deficienţe de ambalare", lotul de cornuri fiind preluat în vederea analizării în laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Primăria Sectorului 2 a oprit distribuţia produselor pentru toate unităţile de învăţământ şi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a decis iniţierea unei proceduri de achiziţie publică pentru încheierea unui nou contract de furnizare a cornurilor ce sunt distribuite elevilor şi preşcolarilor prin programul "Cornul şi laptele".

Potrivit sursei citate, autoritatea publică de sector vrea aplicarea procedurilor legale pentru ca societatea Farkas Trans SRL să nu mai poată participa la procedura de atribuire a acordului cadru de furnizare a produselor de panificaţie.

Primarul Neculai Ontanu vrea ca începând din 27 septembrie să fie reluată furnizarea produselor de panificaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici