Analiză INSP: Aproape 40% din totalul deceselor bolnavilor de COVID-19, înregistrate în Bucureşti şi patru judeţe săptămâna trecută

  • Vezi aici rezultatele analizei INSP despre situaţia COVID-19 aferentă perioadei 20-26 iulie
  • 37.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat săptămâna trecută în 5 judeţe
  • 37.8% din totalul deceselor înregistrate săptămâna trecută au fost raportate în 5 judeţe
1753 afișări
Imaginea articolului Analiză INSP: Aproape 40% din totalul deceselor bolnavilor de COVID-19, înregistrate în Bucureşti şi patru judeţe săptămâna trecută

Profimedia

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a realizat o analiză a datelor legate de noile cazuri de coronavirus din România, confirmate în perioada 20-26 iulie.

În acest interval de timp, 37.4% din totalul cazurilor de coronavirus s-au înregistrat în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa.

În ceea ce priveşte morţile persoanelor infectate cu virusul, 37.8% din totalul deceselor înregistrate săptămâna trecută au fost raportate în  Prahova, Argeş, Bucureşti, Dâmboviţa si Buzău. Analiza INSP arată că 78.2% din cei decedaţi aveau vârste de peste 60 ani, iar 59.7% erau de sex masculin. În 94% din aceste cazuri, victimele coronavirusului aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

„În judeţul Argeş se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 200/100.000 locuitori. În alte 7 judeţe se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori. Se înregistrează un trend ascendent în 34 de judeţe şi Municipiul Bucureşti”, precizează sursa citată.

De asemenea, 1 din 12 pacienţi infectaţi face parte din rândul personalului medical.

Având în vedere numărul total de cazuri de coronavirus înregistrate în România până la momentul realizării analizei, respectiv 44.798, procentele pe judeţe arată în felul următor:

  • Bucureşti - 11,6% din cazuri
  • Suceava - 9,6% din cazuri
  • Argeş - 6,1% din cazuri
  • Braşov - 6,1% din cazuri
  • Galaţi - 4,2% din cazuri

Cât despre decesele persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 (respectiv 2.187), situaţia este următoarea:

  • Suceava - 14,1% din numărul deceselor
  • Bucureşti - 7,8% din numărul deceselor
  • Galaţi - 5,3% din numărul deceselor
  • Braşov - 4,9% din numărul deceselor
  • Argeş - 4,8% din numărul deceselor

Până marţi, 28 iulie, în România au fost raportate 47.053 de cazuri de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 2.239. CITEŞTE AICI BILANŢUL COMPLET

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici