COVID-19. Pericol de depăşire a capacităţii sistemului medical: 50% din pacienţii de la Terapie Intensivă sunt ventilaţi mecanic

  • Aproximativ 50% din pacienţii internaţi la Terapie Intensivă sunt ventilaţi mecanic
  • În momentul de faţă, capacitatea sistemului sanitar la nivel naţional nu este depăşită
  • O creştere bruscă şi constantă a numărului de cazuri de coronavirus ar putea schimba situaţia
7919 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Pericol de depăşire a capacităţii sistemului medical: 50% din pacienţii de la Terapie Intensivă sunt ventilaţi mecanic

Sursa FOTO: Profimedia

Potrivit unui document oficial al Guvernuui, aproximativ 50% din pacienţii internaţi la Terapie Intensivă sunt ventilaţi mecanic. În acest moment, capacitatea sistemului sanitar din România nu este depăşită, însă există cazuri în care limitele superioare sunt aproape atinse.
 
În data de 15 mai, în ţară erau 175 de pacienţi bolnavi de coronavirus, în stare critică. Analiza factorilor de risc realizată de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă arată că acest număr reprezintă 13,5% din totalul paturilor de la terapie intensivă din România. 
 
Creşterea bruscă şi constantă a numărului de noi cazuri de coronavirus ar putea schimba situaţia momentan stabilă, ducând la un dezechilibru semnificativ în interiorul sistemului sanitar din România.
 
 
În ultimele zile umărul noilor cazuri de COVID-19 a fost în creştere, până astăzi, 17 iunie, când am înregistrat cea mai mare creştere din ultimele săptămâni, respectiv 345 de cazuri noi .
 
În acest moment, la ATI sunt internaţi 161 de pacienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici