Coronavirus: al 2-lea val aşteptat să lovească China. Care este motivul şi ce ţări sunt în pericol

  • China a trecut de vârful pandemiei de coronavirus, iar celelalte ţări din Asia îndepărtată, Coreea de Sud, Japonia şi Singapore au reuşit să controleze răspândirea
  • Totuşi, ele ar putea fi afectate de un al doilea val de îmbolnăviri
  • BBC scrie ca acesta ar putea fi dus înapoi de expaţii care se întorc
19512 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: al 2-lea val aşteptat să lovească China. Care este motivul şi ce ţări sunt în pericol

Coronavirus: al 2-lea val aşteptat să lovească China. Care este motivul şi ce ţări sunt în pericol

China, ţară în care virusul COVID-19 a apărut prima dată, fiind urmărit până la un pacient îmbolnăvit în luna noiembrie a anului trecut, ar putea fi lovită de un al doilea val de coronavirus. La fel se poate întâmpla în Coreea de Sud ori Singapore, scrie BBC.
 
Potrivit sursei citate, expaţii reveniţi în ţările natale ar putea readuce virusul.
 
Ieri, China a raportat 0 îmbolnăviri ale oamenilor cu rezidenţă în această ţară. În schimb, singurii diagnosticaţi, 34 la număr, au fost cei sosiţi din alte ţări.
 
Singapore a raportat 47 de noi cazuri, dintre care 33 de "import", iar Coreea de Sud 152, fără să furnizeze însă alte amănunte.
 
Japonia a raportat miercuri 3 noi îmbolnăviri, însă continuă să aibă o regiune afectată. În Hokkaido sunt 154 de cazuri. Cu toate acestea, autorităţile au decis ridicarea stării de urgenţă.
 
Ca măsură de protecţie, China a redeschis un spital în care a tratat bolnavi de SARS, unde pacienţii pozitivi sosiţi din alte ţări vor fi izolaţi.
 
3.245 de morţi a înregistrat China de la startul pandemiei.
 
În continuare autorităţile din toate aceste ţări recomandă evitarea grupurilor mari de oameni, a bisericilor, sălilor de sport, a restaurantelor şi cafenelelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici