Coronavirus: Clopotele vor fi trase zilnic la ora 12.00 de preoţii Arhiepiscopiei Clujului

Preoţii Arhiepiscopiei Clujului vor trage clopotele în fiecare zi la ora 12 şi se vor ruga. Credincioşii sunt îndemnaţi să spună rugăciunile şi din cartea „Rugăciune la necazuri şi supărări”.

1112 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Clopotele vor fi trase zilnic la ora 12.00 de preoţii Arhiepiscopiei Clujului

Clopote trase zilnic la ora 12.00 de preoţii Arhiepiscopiei Clujului

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Clujului semnat de mitropolitul Andrei Andreicuţ transmis, miercuri, călugării şi călugăriţele la rugăciunile începătoare sunt rugate să adauge şi Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”.

„Vă îndemnăm ca, în actuala situaţie în care lumea este încercată de epidemia de coronavirus, la toate bisericile din Arhiepiscopia noastră să se tragă clopotele zilnic la ora 12, iar preoţii, imediat, să zică rugăciunile începătoare, la care să adauge rugăciunea specială venită de la Sfânta Patriarhie. Toţi credincioşii, pe la casele lor, să spună rugăciunile începătoare şi din Cartea de rugăciuni <Rugăciune la necazuri şi supărări>. De asemenea, călugării şi călugăriţele la rugăciunile începătoare să adauge şi <Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului>”, se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Clujului a decis şi transformarea Consiliului Eparhial în Comitet Eparhial de Urgenţă care va răspunde la un telefon la solicitările preoţilor şi credincioşilor.

„Rugându-ne bunului Dumnezeu, promovând în spaţiul public recomandările autorităţilor de stat, arătând iubire şi solidaritate faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei aflaţi în izolare sau în carantină, faţă de cei aflaţi în nevoi, nădăjduim să depăşim această încercare prin care trecem. Nu uitaţi cuvintele Domnului Hristos <În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea>”, au mai arătat reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici