Coronavirus în lume LIVE UPDATE, 25 iulie. OMS a raportat cea mai mare creştere de cazuri într-o singură zi/ Şcolile din Africa de Sud, închise

  • Germania a înregistrat 781 de cazuri noi de coronavirus
  • Mexic raportează 7.573 de cazuri noi şi 737 de decese
  • SUA înregistrează peste 1.000 de decese pentru a patra zi la rând
2554 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE, 25 iulie. OMS a raportat cea mai mare creştere de cazuri într-o singură zi/ Şcolile din Africa de Sud, închise

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 iulie FOTO Alexandru Dobre/Mediafax

Record de cazuri în aproape 40 de ţări în ultima săptămână

Aproape 40 de ţări au raportat recorduri de infectării zilnice cu coronavirus în ultima săptămână. Dublu valorii înregistrate săptămâna precedentă, potrivit unui raport al Reuters. S-au înregistrat recorduri în fiecare regiune a lumii.

Bilanţ 25 iulie

Statele Unite au înregistrat peste 1.000 de decese pentru a patra zi la rând

SUA au înregistrat peste 1.000 de decese cauzate de Covid-19 pentru a patra zi la rând, zilele fiind consecutive pentru prima dată de la începutul lunii iunie.

Numărul de cazuri a început să crească la începutul lunii iunie, iar numărul de decese a crescut aproximativ şase săptămâni mai târziu. Până în iulie, 19 state americane au înregistrat recorduri de o zi privind creşterea numărului de decese, potrivit unui raport Reuters. Texas a avut un record de 206 miercuri, Florida – 173 de decese joi, iar California – 159 miercuri.

Mexic raportează 7.573 de cazuri noi şi 737 de decese

Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat vineri 7.573 de cazuri noi de coronavirus şi 737 de decese, ceea ce a adus totalul din ţară la 378.285 de cazuri şi 42.645 de decese, relatează Reuters.

Guvernul a spus că numărul real de persoane infectate este probabil semnificativ mai mare decât cazurile confirmate.

OMS a raportat cea mai mare creştere de cazuri într-o singură zi

La nivel mondial, a fost o creştere totală de 284.196 în 24 de ore. Cele mai mari creşteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud.

Spania a avertizat că un „al doilea val“ de coronavirus ar putea fi deja în ţară

Ministerul Sănătăţii a anunţat peste 280 de focare active în toată ţara. Vineri, Spania a înregistrat 922 de cazuri noi de Covid-19 – uşor în scădere faţă de 971 în ultimele 24 de ore. María José Sierra, şefa adjunctă a centrului spaniol pentru urgenţe medicale, a spus: „Ar putea fi deja un al doilea val“.
 
Franţa sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească în Catalonia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. Jean Castex, premierul francez, a spus, de asemenea, că guvernul va îmbunătăţi controalele la frontierele ţării pentru a gestiona mai bine pandemia. Aproape jumătate din cele 16.410 cazuri depistate în Spania vineri au fost diagnosticate în regiunea de nord-est. Norvegia va reimpune carantina de 10 zile pentru persoanele care sosesc în Spania. Ca parte a noilor măsuri, începând de mâine, guvernul va ameliora restricţiile asupra persoanelor care intră în ţară din Suedia.

Şcolile din Africa de Sud au fost închise timp de o lună pentru a reduce răspândirea virusului

Anunţul preşedintelui Cyril Ramaphosa a venit la o zi după ce cercetătorii au dezvăluit că un focar de Covid din Africa de Sud a contribuit substanţial la mai multe decese decât au arătat cifrele oficiale, pe o perioadă de 10 săptămâni, de la începutul lunii mai.

Victoria raportează 357 de cazuri noi de coronavirus

Premierul Daniel Andrews a anunţat în ultimele 24 de ore 357 de cazuri noi de coronavirus. Au mai fost alte cinci decese, ceea ce a crescut numărul total de morţi la 61 în Victoria.
 
Autoritaţile italiene sunt speriate de numărul cazurilor de coronavirus. Prin urmare, statul introduce carantina pentru toate persoanele care, în ultimele 14 zile, au fost în România sau Bulgaria. Ministrul Roberto Speranza a semnat vineri ordonanţa de carantină cu efect imediat pentru persoanele care în ultimele două săptămâni au sosit din România sau Bulgaria. 
 

 

 

  • Şi Franţa înăspreşte condiţiile de acces pentru persoanele care vin din ţări cu riscuri epidemice. Ce au decis autorităţile

La polul opus, şi mai departe de continentul european, ce-i drept, veştile bune continuă.

  • Cercetările arată că neozeelandezii au un nivel ridicat de cunoştinţe despre coronavirus şi despre modul în care se răspândeşte. Neozeelandezii nu s-au lăsat păcăliţi de mituri despre COVID-19. Cum a învins Noua Zeelandă coronavirusul: studiu 
Cercetările arată că neozeelandezii au un nivel ridicat de cunoştinţe despre coronavirus şi despre modul în care se răspândeşte.  Cum a învins Noua Zeelandă coronavirusul: studiu 

Bilanţul COVID-19 în lume, actualizat

Până în prezent s-au înregistrat peste 15.5 milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins. De asemenea, peste 632.000 de decese care au legătură cu infectarea cu noul coronavirus au fost raportate. 

  • SUA a depăşit 4 milioane de cazuri de Covid-19 de la startul pandemiei, cu 1.100 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Este a treia zi consecutivă când americanii raportează peste 1000 de decese zilnice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici