Coronavirus în România LIVE UPDATE. Am intrat în scenariul 4: Bilanţul morţilor a ajuns la 82. Au fost declaraţi vindecaţi 220 de oameni

  • România a intrat luni seara în scenariul 4, astfel că în ţara noastră au fost înregistrate 2,245 de cazuri de Covid-19
  • Bilanţul morţilor din cauza coronavirusului a ajuns la 82
  • 220 de persoane au fost declarate vindecate
35909 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE. Am intrat în scenariul 4:  Bilanţul morţilor a ajuns la 82. Au fost declaraţi vindecaţi 220 de oameni

Coronavirus în România LIVE UPDATE. Am intrat în scenariul 4: Bilanţul morţilor a ajuns la 82. Au fost declaraţi vindecaţi 220 de oameni

UPDATE ora 22.00 Încă două decese în România. Bilanţul morţilor ajunge la 82

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis că un bărbat de 70 ani, din judeţul Sibiu, internat în 26 martie în Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Sibiu a murit în 30 martie. Acesta suferea de insuficienţă renală cronică cu dializă şi boală cardiovasculară. Era contact cu soţia, care a murit cu câteva ore înainte, tot la Spitalul din Sibiu. Cei doi au fost în urma cu aproximativ 3 săptămâni în Turcia pentru tratament.

Dorin Cioabă, regele autointitulat al romilor din România, a declarat că bărbatul este fratele primului rege al ţiganilor, Ion Cioabă.

„Este vorba de Gogu Mihuţescu, fratele bunicului meu, Ion Cioabă. Oamenii din comunitate sunt speriaţi, pentru că şi soţia lui a murit de aceeaşi boală cu câteva ore mai devreme”, a spus Dorin Cioabă.

Un altă bărbat, de 70 ani, din judeţul Mureş a solicitat ambulanţa în dimineaţa zilei de marţi, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Mureş, transferat la Spitalul Clinic -sectia Boli Infecţioase. La amiază starea lui s-a deteriorat şi a murit. În cazul lui a fost confirmat COVID-19. În cartierul unde locuieşte este confirmat un alt caz de infectare, iar ancheta epidemiologică este în curs.

În prezent sunt 82 de persoane care au murit din cauza coronavirusului în România.

UPDATE ora 20.30 Încă un deces. Bilanţul morţilor ajunge la 80

Bilanţul deceselor din cauza Covid-19 a ajuns la 80.

Este o femeie,  61 ani, jud Satu Mare. Internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Recoltat şi confirmat în data de 27.03.2020, decedată în 31.03.2020. Comorbiditati: Insuficienţă renală cronică cu dializa de 15 ani, afecţiune oncologică – chimioterapie.

Contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic.

UPDATE ora 19.35 Bilanţul morţilor ajunge la 79

Încă un pacient a murit după ce a fost confirmat cu Covid-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani din Bucureşti. Bilanţul a ajuns la 79 de decese.

Ultimul pacient care a murit este o femeie, 84 ani, mun. Bucureşti, care s-a prezentat în data de 26 martie la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecţie cu COVID-19.

Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiaşi dată cu rezultat pozitiv în data de 27 martie şi tot atunci  a murit.
Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronica.

„Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. 

UPDATE ora 17.35 Bilanţul morţilor ajunge la 78

Încă şase decese s-au produs din cauza coronavirusului la Spitalul din Suceava, potrivit anunţului de marţi al Grupului de Comunicare Strategică (GCS). În total sunt 78 de morţi de COVID-19 în România.

GCS anunţă că patru dintre decese au fost la pacienţi internaţi în Secţia medicală, iar două în Gastroenterologie, din Spitalul Judeţean Suceava.

Unui bărbat de 62 ani, din judeţul Suceava, i s-au recoltat probe în 25 martie şi a fost confirmat în 31 martie, însă bărbatul a murit în 25 martie.

Unei femei de 69 ani, din judeţul Suceava, i s-au recoltat probe în 25 martie şi a fost confirmată în 31 martie. Femeia a murit în 27 martie.

Un alt bărbat de 68 de ani a murit în 28 martie. Lui i s-au recoltat probe în 25 martie şi a fost confirmat virusul în 31 martie.
Decesul al 76-lea s-a produs în cazul unui bărbat de 57 de ani, pentru care s-au recoltat probe în 26 martie, la Spitalul din Suceava. Acesta a fost confirmat în 28 martie şi a muirt în 30 martie.

Aceste decese s-au înregistrat în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

O femeie de 82 de ani, din judeţul Suceava, a murit în 30 martie. Pentru ea s-au recoltat probe în 26 martie şi a fost confirmată în 28 martie.

Încă o femeie de 64 de ani, din judeţul Suceava, a murit în 26 martie. Ei i s-au recoltat probe în 26 martie şi a fost confirmată în 31 martie.

Ultimele două decese s-au înregistrat în Secţia Gastroenterologiedin Suceava.

În acest moment, GCS nu deţine date despre patologia asociată pentru aceste persoane.

UPDATE ora 15.20 Bilanţul morţilor a ajuns la 72

Încă trei români care au murit au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Bilanţul actual arată 72 de persoane decedate, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

GCS arată că o femeie de 60 de ani, din judeţul Ialomiţa, care suferea de insuficienţă renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, a avut un debut al bolii cauzate de COVID-19 în 23 martie, cu febră, frison şi cefalee. A fost internată în 25 martie în Secţia Nefrologie ATI a Spitalului Municipal Slobozia, în 26 martie s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultatul a venit pozitiv în data de 28 martie. Femeia a murit marţi, în 31 martie. Aceasta nu a avut istoric de călătorie şi nici contact recunoscut cu caz confirmat.

O altă femeie a decedat la Hunedoara. Aceasta are 53 ani şi era internată din data de 17 martie pe Secţia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. A avut contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30 martie, dar a murit cu o zi mai devreme, în 29 martie.

Decesul al 72-lea a fost în cazul unui bărbat de 65 de ani, din judeţul Hunedoara, internat în 25 martie în Spitalul de Boli Infecţioase Deva şi transferat în ATI în data de 26 martie. A fost confirmat în aceeaşi dată şi a murit marţi. Acesta avea hipertensiune arterială. Acesta nu a avut în istoric vreo călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

UPDATE ora 13.00 Noi cazuri de Covid-19 în România

Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate şi externate (81 la Bucureşti, 55 la Timiş, 20 la Iaşi, 16 la Caraş-Severin, 11 la Constanţa, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Braşov, 4 la Cluj, 4 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).

Totodată, până acum, 69 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu şi Ialomiţa, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 62 de pacienţi, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este deocamdată staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 24.654 de teste.

UPDATE Încă patru decese din cauza Covid-19 în România. Bilanţul ajunge la 69

Marţi au fost confirmate patru noi decese provocate de coronavirus în România. Citeşte continuarea...

Ordonanţa Militară nr. 6: Carantină totală în Suceava

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanţa militară nr. 6 se instituie carantina asupra oraşului Suceava şi a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că luni seara erau 2.109 cazuri confirmate de COVID-19 în ţară şi 65 de decese, cele mai multe cazuri fiind din Suceava.

Astfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că s-a emis carantină asupra oraşului Suceava şi a zonei limitrofe.

„Evoluţia cazurilor din judeţul Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecţiilor, analiza făcută cu specialiştii în boli infecţioase, cu toţi cei care ne desfăşurăm activitatea zi şi noapte în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, împreună cu toţi factorii implicaţi, inclusiv alte instituţii medicale care pun umărul la rezolvarea unor probleme extrem de importante, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens, am emis Ordonanţa Militară nr. 6, in 30 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum şi instituirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ – teritoriale din judeţul Suceava”, a declarat Marcel Vela.

Prin Ordonanţa Militară nr. 6 s-au luat mai multe măsuri de restricţie asupra acestor zone aflate în carantină. Citeşte continuarea...

Ordonanţa Militară nr. 5: Zborurile spre şi dinspre Spania şi Italia, suspendate încă 14 zile

Secretarul de stat Bogdan Despescu a declarat, luni seara, că prin Ordonanţa Militară nr. 5, se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Spania şi Italia pentru încă 14 zile. Sunt exceptate zborurile umanitare, zborurile de stat sau cele medicale.

Tot în Ordonanţa Militară nr. 5, se prevede faptul că persoanele care părăsesc carantina vor fi obligate să reia carantina, să plătească toate costurile şi vor răspunde penal pentru fapta lor. Citeşte continuarea... 

Luni seara au fost confirmate 13 decese în mai multe secţii din Spitalul de la Suceava. Bilanţul urcă la 65

Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus, toate internate la Spitalul Judeţean Suceava, anunţă, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, toate cele 13 persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Cei morţi au fost internaţi în mai multe secţii, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

„Decesele au fost înregistrate în perioada 22 - 29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020”, potrivit GCS.

Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului ajunge la 65. Citeşte continuarea...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici