Video Coronavirusul nu afectează doar pacienţii infectaţi. Mărturisirile unei românce: Riscă enorm, alergând de la o uşă închisă la alta. „Unde mă adresez?”

  • Monica suferă de insuficienţă renală şi nu găseşte un spital unde să poată fi consultată
  • Monica nu găseşte un medic care să-i poată prelungi concediul medical
  • Secţia de nefrologie de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală este închisă
1544 afișări

Epidemia de coronavirus ne afectează tuturor viaţa, chiar în moduri în care nu ne-am aştepta. Uite prin ce trece Monica, o bucureşteancă de 41 de ani. În luna ianuarie a aflat că suferă de insuficienţă renală, iar de atunci problemele se ţin lanţ.

„Am fost operată, mi s-a pus un stent şi tot aşa am ţinut-o până pe 20 martie când m-am externat. De pe 20 sunt în concediu medical, cu analize destul de proaste. Eu nu sunt un om încă capabil să merg la serviciu. Mă confrunt cu o situaţie destul de neplăcută să nu găsesc cabinete, policlinici să pot prelungi acest medical”, a spus Monica.

Ea are nevoie să fie consultată acum într-un spital, dar peste tot se loveşte de piedici. Au nefrologie dar din păcate nu e nimeni, păstrează doar asistenţa pentru dializă. Pentru consultaţii, pentru investigaţii, pentru concedii, cum sunt eu, nu. Eram în evidenţă la spitalul Sf Ioan, am fost de două ori şi la ei, dar din păcate ambulatoriul s-a închis, policlinica s-a închis, secţia am văzut că s-a închis, era cazul acela de COVID, unde mă adresez eu ca şi pacient?”

Şi de la medicul de familie a primit... tot un refuz. Din păcate, acesta nu-i poate prelungi concediul medical.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici