Corpul de control al MAI a sesizat Parchetul Militar pentru nereguli la Inspectoratul de Aviaţie: Zboruri realizate de un grup restrâns de piloţi fără a fi necesare

Mai multe zboruri au fost efectuate fără a fi nevoie, pentru a pregăti „misiuni speciale ipotetice”, de către grup restrâns de piloţi care fac parte din conducerea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, transmis MEDIAFAX.

950 afișări
Imaginea articolului Corpul de control al MAI a sesizat Parchetul Militar pentru nereguli la Inspectoratul de Aviaţie: Zboruri realizate de un grup restrâns de piloţi fără a fi necesare

Corpul de control al MAI a sesizat Parchetul Militar pentru nereguli la Inspectoratul de Aviaţie: Zboruri realizate de un grup restrâns de piloţi fără a fi necesare

Conducerea MAI a dispus sesizarea Parchetului Militar după controlul de la Inspectoratul General de Aviaţie, arată sursa citată.

„În urma verificărilor realizate la nivelul Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), de către Corpul de Control al MAI, conducerea ministerului a dispus sesizarea Parchetului Militar. Comisia de control a constatat că au fost efectuate zboruri tehnice cu elicopterele MAI – altele decât cele SMURD-, fără a fi necesare, în vederea pregătirii unor misiuni speciale ipotetice”, conform comunicatului de presă.

Aceste zboruri au fost realizate, în marea lor majoritate, „de către un grup restrâns de piloţi care fac parte din conducerea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI”.

„Parchetul Militar a fost sesizat la data de 26 iunie 2017 şi se va realiza inclusiv o cercetare administrativă pentru stabilirea pagubei produse patrimoniului MAI şi pentru recuperarea prejudiciului”, potrivit sursei menţionate.

Activitatea de control la IGAv a început în luna noiembrie 2016, fiind extinsă ulterior din dispoziţia ministrului afacerilor interne, Carmen Dan. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici