Corpul de control al MJ va verifica legalitatea procedurilor de evacuare a sediului PRM

Corpul de control al ministrului Justiţiei a primit o sesizare a Partidului România Mare şi va începe o verificare a legalităţii procedurii de evacuare a sediului central al PRM, declanşată, marţi, de un executor judecătoresc.

87 afișări
Imaginea articolului Corpul de control al MJ va verifica legalitatea procedurilor de evacuare a sediului PRM

Corpul de control al MJ va verifica legalitatea procedurilor de evacuare a sediului PRM (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sesizarea a fost transmisă de conducerea PRM secretarului de stat Lidia Barac.

Contactată de MEDIAFAX, Lidia Barac a confirmat primirea cererii şi a precizat că documentul a fost înaintat la cabinetul ministrului Justiţiei, pentru a fi apoi transmis Corpului de control al acestuia.

"Mai departe, vor urma procedurile legale, conform regulilor după care funcţionează Corpul de control, cu citarea părţilor, cu termene, aşa cum prevede regulamentul", a declarat Lidia Barac.

Întrebată dacă o comisie a Ministerului Justiţiei se va deplasa, marţi, la sediul PRM pentru a face o anchetă în legătură cu evacuarea, aşa cum au susţinut reprezentanţii partidului, Lidia Barac a răspuns că verificarea Corpului de control se va face "conform legii".

"Nu sunt în măsură să vă spun dacă o comisie de la Minister va merge sau nu marţi la PRM. Vă pot spune că va fi urmată procedura legală, cu citare şi termene", a spus Lidia Barac.

Vicepreşedintele PRM Marius Marinescu a anunţat, marţi, că o comisie din partea Curţii de Apel Bucureşti va sosi în cursul zilei la sediul PRM pentru a analiza dacă executorul judecătoresc care face demersuri pentru evacuarea partidului acţionează conform legii.

"Curtea de Apel va trimite o comisie care să analizeze poziţia executorului judecătoresc. (...) S-a vorbit cu secretarul de stat Lidia Barac care va trimite această comisie de anchetă. Am făcut această sesizare la Curtea de Apel", a susţinut Marius Marinescu.

El a adăugat că, în acest moment, executorul judecătoresc vrea să continue executarea "în mod abuziv, deşi nu are nicio calitate şi încalcă procedura civilă".

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru, a contrazis afirmaţiile liderilor PRM cu privire la o eventuală comisie a instanţei care ar urma să fie trimisă, marţi, la sediul PRM, pentru a analiza legalitatea executării clădirii în care funcţionează partidul.

"Nu există o comisie din partea instituţiei noastre care să facă un astfel de demers. Inspecţia pentru executorii judecătoreşti este la Ministerul Justiţiei. Noi putem constata legalitatea actelor prezentate de executor doar pe cale procesuală, în niciun caz în urma vreunei inspecţii în teren", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Grădinaru.

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, la acţiune participând şi poliţişti care încearcă să-i scoată din imobil pe membrii partidului.

Executorul judecătoresc a venit însoţită de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici