Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al mamei preşedintelui a pornit spre cimitir

Slujba de la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", din Constanţa, unde s-a aflat sicriul cu trupul neînsufleţit al mamei preşedintelui Traian Băsescu, a luat sfârşit, iar cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Central, Elena Băsescu urmând să fie înmormântată alături de soţul său, Dumitru.

157 afișări
Imaginea articolului Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al mamei preşedintelui a pornit spre cimitir

Băsescu a sosit miercuri la ora 9.00 la biserica unde se află sicriul cu trupul mamei sale (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Înainte să se urce într-o maşină care deschidea cortegiul funerar, şeful statului i-a salutat pe cei prezenţi în curtea bisericii, le-a urat sănătate şi le-a spus "La revedere".

La ora transmiterii acestei ştiri, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa, situat la aproximativ jumătate de oră distanţă de "Catedrala Marinarilor", se află aproximativ 200 de persoane, majoritatea în vârstă, care aşteaptă, cu flori în mâini, pe aleile cimitirului, sosirea cortegiului funerar, mormântul fiind situat pe aleeea principală a cimitirului, la aproximativ o sută de metri de intrarea principală.

Slujba de înmormântare a mamei preşedintelui Traian Băsescu a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în prezenţa a circa 200 de oameni care au avut acces liber în lăcaşul de cult, la ceremonial fiind prezent şi Muftiul Cultului Musulman în România, Iusuf Muurat.

Toate instituţiile din Constanţa, precum şi mai multe persoane private au trimis coroane cu flori, totodată sute de constănţeni trecând în biserică pe la sicriul mamei preşedintelui pentru a depune câte o floare.

Traian Băsescu a sosit miercuri la ora 9.00 la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Constanţa, fiind însoţit de soţia sa şi de fiica cea mică, cealaltă fiică a sa rămânând toată noaptea la căpătâiul bunicii.

Împreună cu Ioana, fiica cea mare a preşedintelui, la căpătâiul Elenei Băsescu au rămas toată noaptea Mircea Băsescu, fratele şefului statului, şi soţia acestuia, preşedintele plecând, în jurul orei 2.00, să se odihnească.

În cursul dimineţii de miercuri, la Catedrala Marinarilor a sosit cu o coroană de trandafiri galbeni şi interlopul Bercea Mondial, căruia Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, i-a botezat o nepoată.

Tot o coroană de trandafiri, galbeni şi roşii, a adus şi Gigi Becali, care a spus că nu poate să nu fie prezent la înmormântare: "Cum să nu vin la mama preşedintelui? În momentele astea se face pace. La tristeţe şi veselie, la înmormântare şi la nuntă, nu? Sincere condoleanţe", a spus Becali.

La Catedrala Marinarilor din Constanţa s-au aflat şi Prinţul Paul de România împreună cu soţia sa, Lia.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit în ţară, luni seară, cu o aeronavă de linie, de la Bruxelles, unde participa la un summit UE-Asia, iar în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.30, a ajuns la locuinţa mamei sale de la Constanţa.

Elena Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu, a murit, luni, la Constanţa, la vârsta de 82 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici