Corturi şi containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte din Bucureşti. Primarul Capitalei a cerut conducerii RATB să fie cât mai puţine maşini fără aer condiţionat

Primăria Capitalei va amplasa 20 de corturi şi zece containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Bucureştiului, având în vedere alerta de caniculă anunţată de meteorologi pentru sudul ţării, a anunţat primarul general Gabriela Firea.

675 afișări
Imaginea articolului Corturi şi containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte din Bucureşti. Primarul Capitalei a cerut conducerii RATB să fie cât mai puţine maşini fără aer condiţionat

Corturi şi containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte din Bucureşti. Primarul Capitalei a cerut conducerii RATB să fie cât mai puţine maşini fără aer condiţionat

Astfel, cele 20 de corturi anticaniculă vor fi amplasate în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei, printre care Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii sau pe Bulevardul Regina Maria.

De asemenea, în perioada următoare vor fi amenajate şi zece containere anticaniculă în zonele Pieţei Unirii, Pieţei Victoriei, Herăstrău, Piaţa Romană, Dristor, Parcul Carol, Bulevardul Regina Maria sau Obor.

Gabriela Firea a declarat că a solicitat conducerii RATB să fie cât mai puţine maşini fără aer condiţionat, iar în cazul unei astfel de situaţii, să fie luate măsuri astfel încât călătorii să nu stea prea mult în staţie. Totodată, edilul a cerut Poliţiei Locale să verifice alimentele perisabile din pieţe şi companiei Apa Nova să asigure apa potabilă în cazul celor 50 de cişmele de pe raza Capitalei, dar şi intervenţia de urgenţă la orice avarie.

"Depunem toate eforturile să facem faţă valului de caniculă. Aducem personal în regim de gardă şi vom asigura 56 de echipaje pentru urgenţe pe zi şi 50 pe noapte. Totodată, 15 echipaje vor acorda consultaţii la domiciliu", a declarat Alis Grasu, managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF).

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind instabilitatea accentuată în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat şi Moldova, dar şi disconfort termic pentru sudul şi sud-vestul ţării, care va fi resimţit şi în Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici