Corupţia Ucide despre femeia ucisă de câini în Capitală: a murit în mediul în care se simţea bine

Comunitatea Corupţia Ucide spune despre femeia care a murit sâmbătă, ucisă de câini în zona Lacul Morii din Capitală, că aceasta şi-a pierdut viaţa în mediul în care se simţea cel mai bine, în natură.

1765 afișări
Imaginea articolului Corupţia Ucide despre femeia ucisă de câini în Capitală: a murit în mediul în care se simţea bine

Corupţia Ucide despre femeia ucisă de câini în Capitală: a murit în mediul în care se simţea bine

„A murit Ana Pachamama de dimineaţă, lângă Lacul Morii, după ce a fost atacată de o haită de câini. (...) Ana era activist de mediu, iubea natura, animalele şi încerca să salveze lumea din pătrăţica ei. Astăzi a ieşit la jogging şi a murit în timp ce alerga să-şi prelungească viaţa. Ironia situaţiei este că Ana şi-a pierdut viaţa în mediul în care se simţea cel mai bine, se simţea în siguranţă - afară, în natură. Am zice că trăim în capitală, europeană chiar, şi că riscul să fii atacat de un animal este foarte scăzut, aproape inexistent, dar din păcate lucrurile nu stau chiar aşa”, a transmis Corupţia Ucide.

Conform comunităţii, în zona în care a fost descoperită femeia, oamenii reclamă către autorităţi acest pericol de foarte mult timp, pe de-o parte al câinilor fără stăpân, pe de alta al celor cu stăpân, dar nesupravegheaţi, fără carnet de sănătate: „Sunt zeci de reclamaţii depuse în acest sens, există informaţia asta apărută în presă deja. Deşi au fost demarate campanii de sterilizare, deşi există obligaţia legală de a-ţi înregistra şi vaccina animalul, oamenii aleg în continuare să n-o facă. Mai mult, mulţi aruncă pui de animale şi animale mature în acea zonă şi astfel se formează haite ca cea care a sfâşiat-o pe Ana. Pe de altă parte, autorităţile au tratat situaţia cu aceeaşi inconştienţă şi aceeaşi indiferenţă pe care le-am văzut de prea multe ori, de nepermis de multe ori. Din păcate, Pachamama a căzut nevinovată-n efectele acestor mentalităţi.. În urma ei, a rămas un copil fără mamă. Pe Ana nu o mai putem aduce înapoi, dar putem, împreună, să facem în aşa fel încât să nu se mai repete o tragedie ca ei. Pe de-o parte să înţelegem că animalele trebuie iubite, îngrijite, educate, înregistrate şi supravegheate. Pe de altă parte autorităţile competente să ia măsuri umane, imediat ce ele sunt semnalizate”.

Primăria Sectorului 6, Poliţia Locală Sector 6 şi Autoritatea Pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) sunt autorităţile care trebuiau să se asigure că o astfel de nenorocire nu va avea loc, adaugă Corupţia Ucide, care cere demisii şi planuri pe termen lung pentru evitarea situaţiilor similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici