Un bărbat a murit după ce a băut spirt contrafăcut, primit chiar de la primar

  • Un bărbat de 58 de ani din comuna ieşeană Plugari a murit după ce a băut spirt ce conţinea alcool metilic
  • Costel primise spirtul chiar de la primar, care a împărţit în comună pachete cu materiale sanitare
  • Cazul acesta are loc la mai bine de o lună de la primele decese şi de la declanşarea anchetei
2637 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a murit după ce a băut spirt contrafăcut, primit chiar de la primar

Sursa foto: Mediafaxfoto

Costel a băut spirtul contrafăcut joi seară şi la scurt timp i s-a făcut rău. Deşi rudele sale au chemat ambulanţa, pentru că acesta spunea că îi e rău, când au ajuns echipajul, medical a declarant decesul.

“A băut spirt din acela de care a dat primarul şi a spus că îi rău şi a apoi a murit.”, a spus naşa lui Costel.

Primarul comunei Plugari a împărţit în localnicilor, în perioada Paştelui, pungi în care se aflau mai multe produse de igienă, printre care şi sticle de spirt, neştiind că este contrafăcut. Când a aflat că alcoolul sanitar este contrafăcut, le-a cerut localnicilor să îl arunce.

Costel a băut spirtul, desi a fost anunţat că este toxic. Ca să fie sigur că oamenii din comună nu mai beau din alcoolul sanitar contrafăcut, primarul a dat anunţ şi la ziarul din localitate.

“Adevărul e că la noi, aici, la piaţa, acu s-a scumpit spirtul, faţă de ce a fost, era 8 lei, 6 lei, acu e 13 sau 15 jumătatea, s-a dublat!”, a explicat un alt localnic.

Potrivit unor surse din IML Iaşi, gradul de toxicitate era de peste 300 de ori faţă de limita normală. Alte 5 persoane din acea comună au murit tot de la intoxicaţie cu alcool metilic, iar acest lucru a fost descoperit în urma dezhumărilor care au avut loc în ultima lună. Oficial, potrivit anchetei deschise de către procurorii ieşeni, în cazul alcoolului sanitar contrafăcut sunt 9 decese, însă în ultimele săptămâni în Plugari au avut loc mai multe dezhumări, care, potrivit unor surse au arătat că alte câteva persoane au murit tot în urma intoxicaţiei cu alcool metilic. Alţi doi bărbaţi au murit la Sibiu după ce au băut alcoolul sanitar. Spirtul a fost produs în apropiere de Bucureşti şi mai apoi distribuit în mai multe spaţii comerciale din ţară.  Cei trei bărbaţi care au produs alcoolul sanitar cu alcool metilic în loc de alcool etilic sunt arestaţi preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici