Costel Alexe anunţă controale pe şantiere: Poluarea în oraşe e mai mare primăvara

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, duminică, la Iaşi, că va avea discuţii cu reprezentanţii Gărzii de Mediu pentru un control tematic pe şantiere. Potrivit lui Alexe, aproape jumătate din poluarea cauzată de particula PM10 ar putea şi eliminată prin salubrizare.

432 afișări
Imaginea articolului Costel Alexe anunţă controale pe şantiere: Poluarea în oraşe e mai mare primăvara

Costel Alexe anunţă controale pe şantiere: Poluarea în oraşe e mai mare primăvara

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi că săptămâna viitoare va avea loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Gărzii de Mediu din toate judeţele cu privire la un control tematic pe şantiere.

„Este vorba de verificarea condiţiilor impuse prin autorizaţiile de mediu pentru şantiere, fie că vorbim de cele ale administraţiilor publice sau ale operatorilor privaţi, pentru că poluarea în oraşe este mult mai mare la începutul primăverii şi vom verifica dacă aceste condiţii sunt respectate şi dacă administraţiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din oraşe”, a spus Costel Alexe.

Potrivit acestuia, mai mult de 42% din particulele de PM10 ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici