Video Costel Alexe arată spre primarul Firea pentru verdictul privind poluarea din Capitală: Inclusiv pe perioada izolării, nivelul de PM10 a fost depăşit de 7 ori

Ministrul Mediului, Costel Alexe, unul dintre cei care se află în conflict deschis cu primarul Gabriela Firea pentru aerul poluat din Capitală, acuză Primăria Capitalei pentru condamnarea primită de România la Curtea de Justiţie a UE.

2115 afișări

Ministrul Alexe a spus că Primaria Municipiului Bucureşti nu a fost in stare să îşi indeplineasca sarcinile asumate pentru reducerea poluării, iar decizia Curţii Europene de Justiţie a fost una previzibilă şi trebuie evitate sancţiunile.

„Astăzi inevitabilul s-a întâmplat, după ce Primăria Capitalei nu a reuşit să reducă poluarea cu PM10. O ţară întreagă a fost condamnată pentru incapacitatea Primăriei Capitalei. Din cauza adminsitraţiei proaste nu am reuşit să reducem poluarea cu PM10”, a spus ministrul. 

Alexe a remarcat că nici în condiţii de izolare din perioada epidemiei, polarea cu PM 10 (particule în suspensie care produc probleme de sănătate) nu a scăzut, dimpotrivă, limita maximă admisă a fost depăşită de 7 ori. 

Ministrul a ameninţat Primăria Capitalei cu sancţiuni din partea Ministerului Mediului dacă nu ia urgent măsuri.

„PMB trebuie sa implementeze masuri imediate care sa duca la micsorarea PM10 in Bucuresti. Daca Primaria nu tine sub control poluarea vom avea sanctiuni financiare”, a fost cererea imperativă a reprezentantului Guvernului.

 

Declaraţii Costel Alexe. LIVETEXT:

-Astăzi inevitabilul s-a întâmplat, după ce Primăria Capitalei nu a reuşit să reducă poluarea cu PM10. O ţară întreagă a fost condamnată pentru incapacitatea Primăriei Capitalei. Din cauza adminsitraţiei proaste nu am reuşit să reducem poluarea cu PM10.

- Era previzibil verdictul de astăzi

- Primaria Bucuresti nu a fost in stare să îşi indeplineasca sarcinile asumate. Masurile luate de PB nu au fost indeajuns pentru a reduce poluarea in Bucuresti. Acum exista masuri la nivel de primarie cu grad de implementare zero.

- Condamnarea Curţii Europene de Justitie este in legatura cu depasirea emisiilor de PM10, inclusiv pe perioada izolarii PM10 a fost depasit de 7 ori .

- Nicio avertizare a ministerului Mediului nu a fost urmata de masuri ale PMB. Am aplicat amenzi primarului PMB deoarece de el depinde indeplinirea planului de ecologizare a Bucurestiului.

- cerem sa se ia masuri ca sa nu fim sanctionati

- PMB trebuie sa implementeze masuri imediate care sa duca la micsorarea PM10 in Bucuresti. Daca Primaria nu tine sub control poluarea vom avea sanctiuni financiare.

- CEJ confirma boala aerului din Bucuresti

- Intreaga populatie a Capitalei poate suferi din cauza primariei. PMB trebuie sa vina cu un plan ca bucurestenii sa se bucure de un aer curat


România a fost condamnată, joi, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru poluarea din Bucureşti. Curtea a precizat că România nu a respectat reglementările privind valorile limită de PM10, dar nu a spus ce sancţiune va primi România.

În urmă cu câteva luni, ministrul Mediului a semnalat că România aşteaptă verdictul pentru poluarea din Bucureşti şi poate fi amendată cu până la 400.000 de euro. Trei municipii din România s-au aflat în atenta monitorizare a Comisiei Europene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici