Costoiu, către rectori: Începerea noului an universitar trebuie să decurgă fără incidente

Ministrul Mihnea Costoiu solicită rectorilor universităţilor din România să asigure începerea noului an universitar în condiţiii cât mai prielnice şi fără incidente, el precizând, pe de altă parte, că vor continua "eforturile pentru ca bugetele educaţiei şi cercetării să crească".

76 afișări
Imaginea articolului Costoiu, către rectori: Începerea noului an universitar trebuie să decurgă fără incidente

Costoiu, către rectori: Începerea noului an universitar trebuie să decurgă fără incidente (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Începerea anului universitar nu este numai un eveniment festiv, ci şi o coordonată care defineşte simbolic spaţiul academic. Pe 1 octombrie, universităţile nu îşi reiau doar sarcinile didactice ori educative, ci demonstrează, încă o dată, rolul important pe care sistemul de învăţământ superior îl are la nivelul întregii societăţi româneşti. De aceea, este important ca începerea noului an universitar să decurgă fără incidente", a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, citat într-un comunicat remis MEDIFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Ministrul a arătat, de asemenea, că MEN va continua să sprijine universităţile româneşti. "Vă rog să contaţi în acest proces pe sprijinul deplin al Ministerului Educaţiei Naţionale. Vom continua eforturile depuse până în prezent pentru ca bugetele educaţiei şi cercetării să crească, vom continua să vă sprijinim pentru ca universităţile româneşti să producă absolvenţi bine pregătiţi, capabili să facă faţă rigorilor de pe piaţa muncii", a mai spus Mihnea Costoiu.

Anul universitar 2014-2015 va începe miercuri, 1 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici