Covasna: Peste 2.000 de elevi, în grevă japoneză deoarece nu le-au fost decontate abonamentele

Peste 2.000 de elevi din judeţul Covasna au intrat în grevă japoneză, marţi dimineaţă, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat, din octombrie până în prezent, banii pentru abonamentele pentru navetă, ei spunând că se pregătesc şi pentru alte acţiuni dacă problema nu se va rezolva.

338 afișări
Imaginea articolului Covasna: Peste 2.000 de elevi, în grevă japoneză deoarece nu le-au fost decontate abonamentele

Covasna: Peste 2.000 de elevi, în grevă japoneză deoarece nu le-au fost decontate abonamentele (Imagine: Alexandru Mihaescu/Arhiva Mediafax Foto)

Cei peste 2.000 de elevi care au intrat în grevă japoneză, purtând banderole albe pe braţ, sunt de la 15 licee din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt.

Acţiunea de protest, iniţiată de Asociaţia Tinerilor Maghiari (EMI) din judeţul Covasna, se va derula pe parcursul întregii săptămâni.

Reprezentanţii EMI Covasna au declarat corespondentului MEDIAFAX că aceasta este prima acţiune de protest a elevilor din judeţul Covasna în vederea sensibilizării conducerii Ministerului Educaţiei, însă ei se pregătesc şi pentru alte acţiuni dacă problema nu se va rezolva.

Potrivit acestora, este absolut necesar ca autorităţile competente să rezolve în cel mai scurt timp problema decontării abonamentelor pentru naveta elevilor, pentru a nu afecta "calitatea actului educaţional" şi pentru a nu contribui la creşterea absenteismului şi chiar a gradului de abandon şcolar.

Peste 2.500 de semnături au fost strânse, săptămâna trecută, în 16 licee din judeţul Covasna, elevii dându-şi acordul să declanşeze proteste, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat, din octombrie până în prezent, abonamentele pentru navetă, care costă între 60 şi 260 de lei.

Ministerul Educaţiei a acumulat, din octombrie până în martie, o datorie de peste 1,6 milioane lei la decontarea abonamentelor pentru naveta elevilor din judeţul Covasna.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, în acest an nu s-a decontat niciun leu pentru naveta elevilor de liceu din judeţ, dar există restanţe şi pe ultimele trei luni ale anului trecut.

În judeţul Covasna, fac zilnic naveta 2.699 de liceeni care locuiesc în mediul rural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici