COVID-19: Elevii au intrat în vacanţa de Crăciun, dar parcă nici vacanţa nu mai e ce a fost

  • Elevii au intrat în vacanţă pentru două săptămâni
  • Katia, elevă: Era un spirit de Crăciun, doar că acum e o simplă vacanţă
  • Gabriela, psiholog: Părinţii sunt responsabili să dea un exemplu de Crăciun altfel
468 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Elevii au intrat în vacanţa de Crăciun, dar parcă nici vacanţa nu mai e ce a fost

COVID-19: Elevii au intrat în vacanţa de Crăciun, dar parcă nici vacanţa nu mai e ce a fost

Elevii au intrat în vacanţă, dar parcă nici vacanţa nu mai e ce a fost. Dacă în trecut sărbătorile o prindeau pe Katia şi pe familia ei în ţări străine, acum nu şi-au mai făcut niciun plan. Elevă în clasa a 5-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti. Katia îţi spune cum simte ea Crăciunul în acest an.

KATIA NICULAE, elevă în clasa a V-a: Mă duceam de obicei ori la ţară, ori plecam într-o vacanţă, pentru că mie nu prea îmi place zăpada, ci doar frigul, nu zăpada, mă ducem într-un loc cu căldură. Era aşa când te duceai la şcoală şi ascultai colinde şi erau beculeţe peste tot prin oraş şi simţeai aşa că era Crăciunul. Era un spirit de Crăciun doar că acum e o simplă vacanţă, e nimic.

 
Ştiu că e o provocare să găseşti acelaşi grad de satisfacţie de sărbători, aşa cum era în alţi ani. O soluţie bună ar fi, atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău, să vă detaşaţi de tot ce se întâmplă în jur. Bucuraţi-vă de
timpul petrecut în familie, asta îţi recomandă psihologul Gabriela Maalouf.
 
GABRIELA MAALOUF, psiholog: Noi părinţii suntem cei responsabili în a le face această experienţă a copiiilor din una tristă şi „doamne uite ce s-a întâmplat, este ceva dezastruos” să facem să le dăm un exemplu de Crăciun altfel dar cu aceeaşi senzaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici