Video COVID-19, mai înfricoşător decât teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan. Militari: “Ne e frică, dar ne facem datoria”

  • Cătălin Unteşu a revenit din Afganistan luna trecută, iar acum e în misiuni de patrulare
  • Militarul român a fost în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan
  • Pe Cătălin Unteşu îl aşteaptă acasă soţia şi o fetiţă de 6 ani
785 afișări

Printre militarii pe care îi vezi în aceste zile în stradă, în maşini de luptă, complet echipaţi, e şi Cătălin Unteşu. E sergent major la Batalionul 495 Paraşutişti. Are 43 de ani şi s-a întors în România luna trecută, după o misiune de şase luni în Afghanistan. A aflat despre coronavirus încă de când ameninţarea părea departe.

Sergent major Cătălin Unteşu: „În China am auzit că era, în Europa nu auzisem cât am fost în teatrul de operaţii că a ajuns în Europa. Când am ajuns aici am constatat că a ajuns aici şi în Europa şi la noi în ţară.”

Cât de greu e să pleci din nou în misiune, când ai doar o lună de când ai revenit acasă, unde te aşteaptă o fetiţă de 6 ani?

„I-am spus că o să plec la o misiune aici din ţară, de-aia sunt militar şi trebuie să îmi fac datoria.”

„Am pregătit-o şi pe ea, stă în casă cu mama ei, soţia mea. Şi eu zic că totul va fi bine.”

Inamicul COVID-19 sperie chiar şi un militar care a fost în teatrele de operaţiuni din Afghanistan şi Irak. Însă există ceva mai presus decât frica.

„Ne este frică. Suntem şi noi oameni, dar asta e meseria noastră şi trebuie să ieşim în sprijinul cetăţenilor şi să ne facem datoria.”

Ce înseamnă această datorie îţi explica purtătorul de cuvânt al MApN.

Constantin Spânu, purtător de cuvânt MAPN: „Un al 3-lea tip de misiune pe care îl executăm este întărirea forţelor de prezenţă în punctele de frontieră.”

Peste 2.000 de militari români au fost mobilizaţi de când suntem în stare de urgenţă. Pe străzi au fost scoase 230 de vehicule ale Armatei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici