COVID a năpădit capitala Japoniei. S-a trecut, în premieră, de pragul de 30.000 cazuri/zi

Noile cazuri de coronavirus din capitala Japoniei au atins joi un record, depăşind 30.000 pentru prima dată de la începutul pandemiei, ceea ce a determinat oficialii să facă apel la o mai mare vigilenţă, scrie Reuters.

371 afișări
Imaginea articolului COVID a năpădit capitala Japoniei. S-a trecut, în premieră, de pragul de 30.000 cazuri/zi

COVID a năpădit capitala Japoniei. S-a trecut, în premieră, de pragul de 30.000 cazuri/zi

Cele 31.878 de noi infecţii de la Tokyo au depăşit cu mult recordul anterior, înregistrat în februarie, iar multe alte regiuni au raportat, de asemenea, valori maxime. Şi numărul de cazuri la nivel naţional de joi, de 186.229 de noi infecţii, a fost un record.

În ciuda numărului redus de cazuri grave şi decese, oficialii au avertizat că spitalele încep să resimtă presiunea.

"Trebuie să urmărim îndeaproape situaţia infecţiilor, inclusiv problema accesului la serviciile medicale, cu cea mai mare vigilenţă", a declarat secretarul şef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, la o conferinţă de presă periodică.

În pofida acestei creşteri, oficialii, inclusiv prim-ministrul Fumio Kishida, nu au cerut noi restricţii privind coronavirusul. Aproape toţi japonezii poartă în continuare măşti în interior şi mulţi le folosesc şi în exterior, în timp ce majoritatea magazinelor le cer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
japonia,
covid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici