Covid, Germania se îndreaptă către revenirea măştilor în spaţiile închise

Guvernul german intenţionează să reintroducă utilizarea măştilor în interior pentru a preveni infecţiile cu coronavirus în toamna şi iarna aceasta, iar lucru a fost confirmat de ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, definind măsura drept foarte probabilă.

950 afișări
Imaginea articolului Covid, Germania se îndreaptă către revenirea măştilor în spaţiile închise

Covid, Germania se îndreaptă către revenirea măştilor în spaţiile închise

„Eficacitatea măştilor pentru persoanele aflate în spaţii închise este incontestabilă. Din acest motiv, o formă de utilizare obligatorie a măştii va face cu siguranţă parte din planul nostru”, a afirmat ministrul Justiţiei.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, care vorbeşte cu Buschmann despre noile reglementări care vor fi cuprinse în Legea privind protecţia împotriva infecţiilor (care expiră pe 23 septembrie), s-a declarat în principiu în favoarea revenirii măştilor.

„Trebuie să luăm foarte în serios ceea ce ne aşteaptă la toamăa şi la iarnă”, a spus Buschmann.

„În coaliţia de guvernământ suntem de acord că nu vor mai exista închideri generale, de şcoli sau alte instituţii”, a adăugat ministrul, considerând aceste măsuri „instrumente inadecvate în al treilea an de pandemie”.

În Germania, folosirea obligatorie a măştii în trenurile şi avioanele de lungă distanţă rămâne în vigoare la nivel naţional. Statele federale reglementează utilizarea lor în autobuze sau trenuri regionale de navetişti, precum şi în cabinetele şi clinicile medicale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici