Craiova: Adminstrator de firmă, judecat după ce a promis intervenţii la DIICOT, pentru 50.000 de euro

Un administrator de firmă a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, care îl acuză că a cerut 50.000 de euro, din care a primit 43.000, în schimbul unor intervenţii la o "persoană importantă" din DIICOT, pentru ca un inculpat să nu fie trimis în judecată.

141 afișări
Imaginea articolului Craiova: Adminstrator de firmă, judecat după ce a promis intervenţii la DIICOT, pentru 50.000 de euro

Craiova: Adminstrator de firmă, judecat după ce a promis intervenţii la DIICOT, pentru 50.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că Marian Lazăr a fost deferit justiţiei, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, la 11 ianuarie 2013, după discuţii preliminare avute anterior (sfârşitul lunii decembrie 2012 - începutul lunii ianuarie 2013), Lazăr a pretins de la un martor denunţător 50.000 de euro, susţinând că are influenţă asupra unei persoane importante din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

"În schimbul remiterii sumei de mai sus, inculpatul a promis că poate obţine pentru martorul denunţător, inculpat într-un dosar penal al acelei unităţi de parchet, o soluţie favorabilă de netrimitere în judecată", arată DNA.

Astfel, Marian Lazăr a primit de la martorul denunţător 10.000 de euro, după care i-a transmis acestuia că a dat deja "persoanei din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova" suma de 50.000 de euro, urmând să recupereze ulterior diferenţa de la martor, totodată garantându-i acestuia reuşita demersurilor iniţiate.

"În continuare, au avut loc mai multe întâlniri între martorul denunţător şi inculpat, acesta din urmă creându-i permanent convingerea că, în schimbul sumei remise, se va dispune o soluţie favorabilă de netrimitere în judecată. Urmare a acestor demersuri, inculpatul Lazăr Marian, în intervalul februarie - aprilie 2013, a mai primit de la martorul denunţător, în mai multe tranşe, suma de 33.000 de euro", se mai arată în rechizitoriu.

Demersurile promise de Lazăr nu avut finalitatea dorită de martorul denunţător, care, la 14 iunie 2013, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, pentru mai multe infracţiuni, între care constituirea sau aderare la un grup infracţional organizat.

Dosarul administratorului de firmă acuzat de trafic de influenţă va fi judecat de Tribunalul Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici