Craiova: Pungi cu mâncare stricată, sticle, câini, şobolani şi şerpi în parcul Spitalului Judeţean - FOTO

Pacienţii Spitalului de Urgenţă Craiova sunt nevoiţi să se plimbe printre gunoaie, întrucât parcul din curte e plin de pungi cu mâncare stricată, pahare sau sticle, dar şi de câini, şobolani şi şerpi, iar mirosul e greu de suportat, conducerea spitalului spunând că nu are personal pentru curăţenie.

541 afișări
Imaginea articolului Craiova: Pungi cu mâncare stricată, sticle, câini, şobolani şi şerpi în parcul Spitalului Judeţean - FOTO

Craiova: Pungi cu mâncare stricată, sticle, câini, şobolani şi şerpi în parcul Spitalului Judeţean

Parcul amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova este un adevărat focar de infecţie, peste tot fiind aruncate hârtii, pungi cu mâncare stricată, sticle sau pahare din plastic. De asemenea, iarba nu a fost tăiată, astfel că au început să apară şerpi şi şobolani.

Mai mult decât atât, în curtea unităţii medicale sunt zeci de câini comunitari.

Pacienţii spun că de aproape o săptămână nimeni nu a măturat aleile din parc şi se tem că se pot îmbolnăvi mai rău.

 

"Este incredibil ce este aici, zici că eşti la ghena de gunoi, nu în curtea spitalului. Te mănâncă şerpii pe aici, pentru că iarba are aproape un metru, iar dacă vă uitaţi bine, în faţa spitalului sunt numai găuri făcute de şobolani. Ca să nu mai vorbesc de faptul că sunt zeci de câini vagabonzi. Ar trebui să facă ceva autorităţile că mai mult ne îmbolnăvim decât să ne facem bine", a declarat Mădălin Popa, un pacient de la Spitalul de Urgenţă Craiova.

O altă pacientă afirmă că situaţia este "de neimaginat" pentru un parc amenajat în curtea unui spital.

"Eu sunt internat de marţea trecută şi am ieşit în fiecare zi aici să fumez şi nu am văzut pe nimeni pe aici să dea cu vreo mătură sau să adune din hârtii. Aşa ceva este de neimaginat", a spus Carmen Dobrescu, o altă pacientă.

Conducerea unităţii medicale spune că pacienţii aruncă zilnic gunoaie în parc, iar în aceste condiţii cei câţiva angajaţi care se ocupă de curăţenie nu pot face faţă situaţiei.

"În prezent noi avem patru angajaţi la curăţenie, iar unul nu vine la program aşa că o să-i desfacem contractul de muncă. Apoi, în condiţiile în care pacienţii aruncă zilnic aproximativ 25 de metri cubi de gunoi, noi nu avem cum să facem faţă. Este ceva de nedescris în cuvinte. În părculeţ facem curat mai rar, dar în faţa spitalului facem curat zilnic, iar în 24 de ore e la loc.

Nu ştim ce să le mai facem. Am trimis directorul tehnic să vorbească pe secţii cu pacienţii să le mai explice, dar nu am ajuns la niciun rezultat. Am ajuns să îi mobilizăm şi pe pompierii spitalului la curăţenie să strângă gunoiul de pe gratii", a declarat Florin Petrescu, managerul spitalului.

Pentru gunoiul strâns lunar, spitalul plăteşte aproximativ 15.000 de lei.

Miercuri, după ce jurnaliştii au mers în părculeţ, o angajată a ieşit să strângă gunoaiele.

"Am venit să facem curat că astăzi ne programasem. Eu sunt singură pe toată curtea asta şi nu am cum să fac faţă. Acum cei de la serviciul tehnic mi-au trimis ajutoare. Dar nu e vina noastră, e vina pacienţilor, care aruncă foarte multe gunoaie. Nu vedeţi că eu am o cască pe cap când strâng mizeria de pe terasă pentru că pot să mă trezesc acum cu vreo pungă de mâncare stricată în cap", a povestit Cornelia Melser, o angajată de la curăţenie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici