Craiova: Sala Polivalentă ar putea fi transformată în spital de campanie

  • Autorităţile locale vor să transforme Sala Polivalentă în spital de campanie
  • Mihail Genoiu, primarul oraşului, spune că se aşteaptă ca numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 să crească
  • Spitalele din Craiova au capacitatea de a procesa 400 de probe zilnic
170 afișări
Imaginea articolului Craiova: Sala Polivalentă ar putea fi transformată în spital de campanie

Craiova: Sala Polivalentă ar putea fi transformată în spital de campanie

Autorităţile locale din Craiova cer ca Sala Polivalentă să fie transformată în spital de campanie. Mihail Genoiu, primarul oraşului, spune că se aşteaptă ca numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 să crească.
 
Sala Polivalentă din Craiova are o suprafaţă de 12.000 metri pătraţi. Doar suprafaţa terenului de joc are 2.000 de metri pătraţi. Sala Polivalentă se află în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, iar autorităţile locale din Bănie susţin că este cel mai potrivit loc pentru a fi transformat în spital de campanie.
 
Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, numărul oamenilor care vor fi diagnosticaţi cu noul Covid -19 ar putea să crească destul de mult, în următoarea perioadă, ţinând cont că a crescut capacitatea de testare, după ce la spitalele din oraş au fost aduse trei aparate Real Time PCR, cu capacitate de procesare a peste 400 de probe zilnic.
 
„Aşteptăm o perioadă nu foarte bună. Aşteptăm o perioadă în care foarte multe probe au fost prelevate şi aşteptăm să fie procesate datorită capacităţii de procesare atât de la Spitalul de Boli Infecţioase <Victor Babeş>, dar şi de la Spitalul Judeţean. În aceste condiţii, facem apel la autorităţile implicate să ia în considerare disponibilitatea Primăriei Craiova de a <pune la bătaie> această sală, Sala Polivalentă care dispune de o suprafaţă de peste 2.000 mp aici unde ne aflăm, pe terenul de joc, dispune de toate utilităţile necesare, de un sistem de climatizare a temperaturii, dar şi de grupuri sanitare, intrări speciale, fluxuri care se pot organiza în cel mai rapid mod într-un spital de campanie. Fac acest apel pentru siguranţa cetăţenilor, a craiovenilor, să dea Dumnezeu să nu fie nevoie de acest spital de campanie, dar dacă va fi nevoie, e bine să fim pregătiţi", a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.
 
Sala Polivalentă din Craiova a fost dezinfectată şi ar putea fi amenajată într-un spital în orice clipă. Potrivit primarului Craiovei, autorităţile locale din oraş au alocat, până acum, aproximativ 600 de paturi, în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova şi în Spitalul Filantropia Craiova, pentru a fi trataţi pacienţii cu COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici