Craiova: Sindicalişti ai administraţiei publice au protestat prin "dansul pinguinului" - VIDEO

Sindicaliştii afiliaţi la Uniunea "Forţa Legii" au protestat miercuri prin "dansul pinguinului" pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

51 afișări
Imaginea articolului Craiova: Sindicalişti ai administraţiei publice au protestat prin "dansul pinguinului" - VIDEO

Craiova: Sindicalişti ai administraţiei publice au protestat prin "dansul pinguinului" (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Mitingul sindicaliştilor de la SAP "Forţa Legii" s-a încheiat în jurul orei 12.00, cu o oră mai devreme decât era stabilit.

Pe parcursul protestului, liderii sindicaliştilor afiliaţi la Uniunea "Forţa Legii" au fost nevoiţi să le vorbească câteva minute celor peste 1.000 de persoane strânse, miercuri, pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, fără staţie de amplificare, după ce priza de la care se alimenta echipamentul s-a ars.

Protestatarii au scandat lozinci precum "Jos Guvernul!", "Jos Mafia RAT", "Poliţist ultragiat egal infractor necondamnat", "SOS Poliţia Română", dar şi lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, în condiţiile în care, potrivit liderului sindical Ringo Dămureanu, şeful statului ar fi solicitat miniştrilor din Guvernul Boc să reducă numărul angajaţilor din administraţia publică.

Câţiva dintre sindicaliştii prezenţi la mitingul de protest au dansat pe ritmul "Dansului pinguinului".

Lansarea cărţii "Sonetele lui Shakespeare" a lui Paul Endmonson şi Stanley Wells, programată pentru ora 10.30 în foaierul Teatrului Naţional "Marin Sorescu", a început cu o întârziere de câteva zeci de minute din cauza mitingului de protest al sindicaliştilor de la "Forţa Legii".

Video stirileprotv.ro

Aproximativ 1.200-1.300 de sindicalişti reprezentând administraţia publică, Poliţia Comunitară, Poliţia şi serviciile publice s-au aflat pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova.

Participanţii la protest s-au declarat nemulţumiţi faţă de scăderea drastică a salariilor în 2010, faţă de condiţiile improprii de muncă, de nesiguranţa locurilor de muncă, de politica actualului Guvern faţă de salariaţi şi pensionari, de reducerile masive de personal în sectorul public, de necorelarea pensiilor cu inflaţia, de introducerea sistemului de co-plată în sistemul sanitar, precum şi faţă de scăderea accelerată a nivelului de trai.

Acţiunea de protest de la Craiova a fost cea de-a treia pe care SAP "Forţa Legii" o organizează, după cele de la Târgovişte şi Slatina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici