Crăpături în asfalt pe zeci de metri, pe un viaduct peste Autostrada Arad-Timişoara - FOTO

Mai multe crăpături au apărut pe un viaduct care trece peste Autostrada Arad-Timişoara, pe o lungime de zeci de metri, astfel de probleme existând însă şi pe autostradă, unde au fost impuse restricţii de viteză din cauza reparaţiilor.

1619 afișări
Imaginea articolului Crăpături în asfalt pe zeci de metri, pe un viaduct peste Autostrada Arad-Timişoara - FOTO

Crăpături în asfalt pe zeci de metri, pe un viaduct peste Autostrada Arad-Timişoara

Crăpăturile din asfalt au apărut pe o distanţă de aproximativ o sută de metri pe viaductul care leagă, peste autostradă, localităţile Şagu şi Hunedoara Timişană. Crăpăturile au o lăţime de câţiva centimetri.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Şagu, viaductul a fost construit în toamnă, dar deja o latură a terasamentului se lasă, astfel că asfaltul s-a crăpat pe mijlocul rampei de urcare.

"Este o situaţie neplăcută. Am avut discuţii cu constructorul autostrăzii, care ne-a dat asigurări că va face reparaţii, dar nu a precizat când. Acum lucrează la viaductul care leagă Şagu de Cruceni, că şi acolo sunt probleme similare", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul comunei Şagu, Francisc Foitik.

Şeful Poliţiei Autostrăzi Vest, Teodor Tudur, a declarat că probleme în asfalt au apărut şi pe autostradă, iar în unele zone au fost impuse restricţii de viteză de 80 de kilometri la oră.

De asemenea, din cauza unor lucrări la acostamentul autostrăzii, la kilometrul 524, chiar în zona viaductului cu probleme de la Şagu, a fost închisă o bandă de mers.

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au precizat că lucrările la Autostrada Arad-Timişoara nu au fost recepţionate, iar constructorul s-a angajat să remedieze problemele apărute.

Autostrada dintre Arad şi Timişoara a fost deschisă traficului în decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori. Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara sunt realizate de asocierea de firme FCC Construccion-Astaldi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici