Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie

  • Reprezentanţi ai INSP au făcut recomandări pentru redeschiderea grădiniţelor
  • Copiii vor trebui să păstreze o distanţă de 1,5 metri unul faţă de altul, potrivit INSP
  • Triajul epidemiologic se va face în fiecare zi
4930 afișări
Imaginea articolului Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

,,Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă. Trebuie asigurată o suprafaţă de 4,5mp/copil”, se arată în document. ”Distanţarea fizică se va realiza în dormitoare şi în sălile de masă prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 1,5m distanţă între ele.”

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi de către cadrul medical au unităţii. Toate spaţiile trebuie dezinfectate, jucăriile trebuie spălate regulat, cel puţin o dată pe zi. În acelaşi document se vorbeşte şi de aerul condiţionat care nu va fi permis pentru a nu se putea răspândi virusul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici