Creşte numărul infecţiilor respiratorii: peste 90.000 de cazuri într-o săptămână

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a înregistrat, în perioada 7-13 noiembrie, 90.647 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 7,7 la sută mai mare faţă de săptămâna precedentă, la nivel naţional nefiind confirmat în laborator niciun caz de gripă, informează MS.

306 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul infecţiilor respiratorii: peste 90.000 de cazuri într-o săptămână

Creşte numărul infecţiilor respiratorii: peste 90.000 de cazuri într-o săptămână (Imagine: Shuttersotck)

Numărul total de infecţii respiratorii acute a fost de 90.647, în uşoară creştere, cu 7,7 la sută faţă de săptămâna precedentă, conform raportului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În plus, în România nu a fost înregistrat niciun caz de gripă confirmat în laborator.

În schimb, medicii au pus diagnostic clinic de gripă, fără confirmare în laborator, la 70 de persoane, cu 13 mai puţin decâ în săptămâna precedentă.

Ministerul Sănătăţii derulează şi în 2011 campania de vaccinare gratuită antigripală, până în prezent, fiind imunizate 112.619 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Au fost imunizate, cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

În 2011, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici