Creşterea vârstei de pensionare, un subiect controversat. Medic: Nu cred că cineva vrea să fie anesteziat de un om de 70 ani

  • Cinci universităţi critică dur creşterea vârstei opţionale de pensionare la 70 de ani.
  • Angajaţii pot rămâne în câmpul muncii până la 70 de ani, la cerere.
  • Laura Zarafin, medic ATI: Nu cred că cineva vrea să fie anesteziat de un om de 70 ani.
783 afișări
Imaginea articolului Creşterea vârstei de pensionare, un subiect controversat. Medic: Nu cred că cineva vrea să fie anesteziat de un om de 70 ani

Creşterea vârstei de pensionare, un subiect controversat. Medic: Nu cred că cineva vrea să fie anesteziat de un om de 70 ani

Cinci universităţi din România critică creşterea vârstei opţionale de pensionare la 70 de ani. Este vorba despre Universităţile Bucureşti, Academia de Sţiinţe Economice, Universitatea de Vest, Universitătea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. 
 
Rectorii care au semnat comunicatul de presă, afirmă că este o lege care încalcă autonomia universitară.
 
Iată ce spune despre asta Marin Preda, rectorul Universtăţii din Bucureşti. 
„Poziţia tuturor universităţilor din consorţii şi în general a universităţilor este că noi avem nevoie şi în continuare de profesorii buni din universităţi”, a spus Marin Preda.
 
Pe de altă parte, medicul specialist ATI Laura Zarafin de la spitalul Colentina, susţine că vârsta până la care un medic poate fi performant este 57, maxim 60 de ani.
 
„Când vorbim de ATI că este specialitatea mea, noi suntem echivalenţii unor piloţi de avioane, dacă e să fim oneşti. Nu cred că cineva şi-ar dori să primească vreodată anestezie de la un om de 70 de ani”, a spus dr. Laura Zarafin.
 
Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege care prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani şi interzicerea cumulului de pensie cu salariul la stat, anunţă premierul Forin Cîu, care respinge criticile Consiliului Legislativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici