Crima de la Oneşti. Lucian Bode: Controalele nu s-au terminat. Vor mai fi şi altele

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni că vor mai fi controale în cazul tragediei de la Oneşti pentru a vedea, pe lângă ceea ce s-a întâmplat pe 1 Martie, dacă poliţiştii din Bacău cunosc şi aplică procedurile legale.

406 afișări
Imaginea articolului Crima de la Oneşti. Lucian Bode: Controalele nu s-au terminat. Vor mai fi şi altele

Lucian Bode a declarat, luni, referitor la cazul „Oneşti” dacă este mulţumit de raportul întocmit după tragedia de la Oneşti, unde doi muncitori au fost sechestraţi şi ucişi de un fostul proprietar al apartamentului unde lucrau victimele.

„Aţi fost martori la prezentarea raportului final săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere, astăzi, e nevoie mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncţionalităţile din sistem şi să luăm măsuri. Cu siguranţă despre cazul Oneşti vom mai discuta, cu siguranţă pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi şi alte anchete. Este, evident, o anchetă penală în derulare, dar noi ne vom continua verificările pentru raportul prezentat public a vizat cu precădere incidentul, tragedia de la Oneşti, din 1 martie. Noi trebuie să vedem, în afară de ce s-a întâmplat acolo, cum funcţionează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile, deci veţi vedea şi alte controale, alte verificări şi concluzii şi măsuri pe subiectul Oneşti”, a spus Lucian Bode.

Întrebat de jurnalişti dacă ar fi putut fi salvaţi cei doi muncitori, ministrul de Interne a spus că şi-ar fi dorit acest lucru.

„Eu acest lucru mi l-aş fi dorit şi v-am mai spus public: nu este o supărare mai mare pentru un ministru al Afacerilor Interne decât să vadă că salvatorii trimişi acolo să salveze viaţa oamenilor nu au reuşit acest lucru”, a mai spus Bode.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici