Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului, nu va candida la alegerile locale

Liberalul Cristian Adomniţei, care s-a suspendat de la şefia PNL Iaşi în urma problemelor cu justiţia, el fiind cercetat sub control judiciar pentru favorizarea făptuitorului, a anunţat, duminică, într-o şedinţă a liberalilor ieşeni, că nu va candida la alegerile locale de anul viitor.

697 afișări
Imaginea articolului Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului, nu va candida la alegerile locale

Cristian Adomniţei (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Cristian Adomniţei a participat, duminică, la şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL Iaşi, la care au fost prezenţi 200 de liberali din judeţ, el anunţând că nu va mai candida la alegerile locale de anul viitor.

Potrivit unor surse liberale, Adomniţei le-ar fi spus colegilor de partid că nu crede că până în iunie 2016 îşi va clarifica problemele sale cu justiţia, astfel că nu va candida la alegerile locale.

”PNL Iaşi trebuie să-şi caute candidat la Primăria Iaşi”, a spus Adomniţei, potrivit aceloraşi surse.

Pe de altă parte, Cristian Adomniţei ar fi recunoscut că prezenţa sa pe listele PNL la locale ”ar da apă la moară” adversarilor de la PSD, care ar putea specula că un ”penal” apare pe listele PNL.

În luna mai a acestui an, Cristian Adomniţei s-a suspendat din toate funcţiile politice, inclusiv din cea de preşedinte al PNL Iaşi.

Până la momentul declanşării anchetei DNA împotriva sa, Adomniţei declarase că nu exclude o candidatură la Primăria Iaşi, la alegerile din 2016.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, cercetat sub control judiciar pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, având interdicţia de a-şi exercita funcţia, a fost trimis în judecată de DNA, judeţul Iaşi constituindu-se parte civilă în acest dosar cu peste 391.000 de lei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

De asemenea, au fost trimise în judecată, în stare de arest la domiciliu, Teodora Cristian Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din Consiliul Judeţean Iaşi, la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată, şi instigare la fals intelectual, în formă continuată, şi Ingrid Carmen Irimescu, şef al Serviciului Proiecte si Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din CJ Iaşi, la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată, şi complicitate la fals intelectual.

Şi Letiţia Elena Popa, administrator al SC Laser Co SRL, aflată în arest la domiciliu, a fost trimisă în juudecată pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Procurorii au dispus şi trimiterea în judecată, în libertate, a SC Laser Co SRL, pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, în 25 iunie, ca preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, să fie cercetat sub control judiciar, acesta aflându-se, din 14 mai, în arest la domiciliu. Judecătorii au hotărât că acesta nu va putea să îşi exercite profesia, prin urmare el nu a revenit la şefia Consiliului Judeţean.

Pe durata cât a fost arestat la domiciliu, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost suspendat din funcţie, printr-un ordin al prefectului judeţului Iaşi, Dan Cârlan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici