Cristian Boureanu, judecat sub control judiciar. Decizia poate fi contestată de procurori

Judecătoria Secorului 1 a decis, miercuri, judecarea lui Cristian Boureanu sub control judeciar, în dosarul în care este acuzat că a agresat un poliţist de la Rutieră, masura instanţei putând fi contestată de procurori în cel mult 48 de ore.

2473 afișări
Imaginea articolului Cristian Boureanu, judecat sub control judiciar. Decizia poate fi contestată de procurori

Cristian Boureanu, judecat sub control judiciar. Decizia poate fi contestată de procurori

Cristian Boureanu a fost adus, miercuri, din Arestul Poliţiei Capitalei la Judecătoria Sectorului 1. La această instanţă s-a discutat prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele fostului parlamentar.

Procurorii au spus, în faţa judecătorilor, că Boureanu trebuie să rămână în arest, în timp ce omul de afaceri şi avocaţii săi au explicat că poate fi în continuare judecat având o măsura prevenitvă mai blândă.

La finalul dezbaterilor, magistraţii au dispus ca Boureanu să fie judecat sub control judiciar, având interdicţia să se apropie de martorii din dosar, de poliţistul pe care l-a agresat, dar şi să părăsească oraşul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, motiv pentru care Boureanu va rămâne în spatele gratiilor, până ce măsura va deveni executorie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată, miercuri, pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că omul de afaceri "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Astfel, omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru trei infracţuni de ultraj, acesta aflându-se în continuare în arest preventiv.

Potrivit procurorilor, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie şi 6 iulie, Laura Dincă, iubita lui Cristian Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi "a creat o situaţie favorabilă fostului deputat". Astfel, declaraţia acesteia din 6 iulie este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici