Cristian Boureanu scapă de măsuri preventive la mai bine de un an de la scandalul de proporţii cu poliţiştii

Fostul deputat Crisian Boureanu a fost scos de sub rigorile oricărei măsuri preventive în dosarul în care este judecat pentru ultraj, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au revocat, pe 29 noiembrie, controlul judiciar, decizia fiind definitivă.

656 afișări
Imaginea articolului Cristian Boureanu scapă de măsuri preventive la mai bine de un an de la scandalul de proporţii cu poliţiştii

Cristian Boureanu scapă de măsuri preventive la mai bine de un an de la scandalul de proporţii cu poliţiştii

„Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, prin încheierea de şedinţă pronunţată la data de 2.08.2017 de Judecătoria sector 1 Bucureşti rămasă definitivă prin încheierea nr. 730/C/11.08.2017 a Tribunalului Bucureşti. Definitivă”, au scris judecătorii în minuta deciziei.

Pe 29 noiembrie, fostul parlamentar a fost audiat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, unde procesul se află în faza de apel. Cristian Boureanu - condamnat pe o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare - s-a declarat nevinovat şi a povestit în faţa instanţei momentele de dinainte şi după conflictul cu poliţistul rutier.

„Am întrebat de ce am fost opriţi şi de ce vin la mine şi doi poliţişti mi-au spus «Bourene, să vedem acum cât eşti de şmecher». A urmat un schimb de replici, am întrebat de ce mă legitimează pe mine, şi nu pe şofer, să îmi spună motivul opririi văzând ca vorbeşte anormal şi că mă acuză de nişte lucuri pe care nu le făcusem”, a precizat Cristian Boureanu.

Ulterior, acesta a explicat că s-a legitimat în faţa echipajului de poliţie, dar pe de altă parte a recunoscut în acelaşi timp că a folosit expresii jignitoare la adresa acestora ca urmare a faptului că a fost provocat, era în stare de ebrietate, iar agenţii de poliţie ar fi lovit-o pe iubita lui care se afla în autoturism şi filma întreg evenimentul.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii l-au mai obligat pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici