Cristian Buşoi: „Fac apel la medicii români de pretutindeni să se vaccineze voluntar”

Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei pentru Industrie şi Cercetare din Parlamentul European, face apel la cadrele medicale de pretutindeni să se vaccineze şi să nu creadă mesajele toxice care îi îndeamnă pe români să refuze vaccinul.

283 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi: „Fac apel la medicii români de pretutindeni să se vaccineze voluntar”

Sursa foto: Facebook

„Fac un apel la medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica şi să se imunizeze voluntar. Să nu ajungem în situaţia în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea. Suntem toţi pentru unul şi unul pentru toţi în această luptă. Iar vaccinurile care sunt disponibile, astăzi, în România, au trecut prin cele mai severe procese de evaluare. Rezultatele au arătat clar că ele sunt  eficiente şi sigure”, a transmis Cristian Buşoi printr-un comunicat de presă.

În mesajul său de încurajare, Cristian Buşoi a făcut referire la cele trei ţări, Italia, Franţa şi Grecia, care au anunţat că vaccinarea personalului medical va deveni obligatorie, iar pentru a nu ajunge şi România la astfel de reguli, acesta îi îndeamnă pe medici să se vaccineze voluntar.

„Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat aseară că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, în ţara pe care o conduce, pentru tot personalul medical şi pentru toţi angajaţii, care intră în contact direct cu pacienţii vulnerabili. "Dacă nu acţionăm acum, cazurile şi spitalizările vor creşte", a spus preşedintele Franţei într-un discurs televizat. Mai mult, Emmanuel Macron a subliniat că, din 15 septembrie, vor fi efectuate controale şi vor fi aplicate sancţiuni pentru personalul medical care nu a fost imunizat. Ieri, Franţa a raportat 1.260 de noi cazuri de coronavirus, după ce rata vaccinării a încetinit: de la o medie de peste 400.000 de injecţii pe zi la sfârşitul lunii mai, la aproximativ 165.000 de injecţii pe zi, în prezent”,  a precizat acesta.

„Tot aseară, şi Grecia a anunţat că imunizarea obligatorie a personalului medical este prognozată începând cu 1 septembrie şi a decis deja vaccinarea obligatorie pentru personalul care lucrează în căminele de bătrâni. Guvernul elen a subliniat că aceste măsuri au drept scop reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în insulele frecventate de turişti”.

Cele două ţări, Franţa şi Grecia, se alătură Italiei, care a impus recent vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus pentru angajaţii din Sănătate, dar şi pentru farmacişti. Cei care refuză imunizarea riscă suspendarea de la locul de muncă sau o reducere a salariului. 

„În România, doar 44% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, ceea ce ne situează în media europeană, dar ne arată cât suntem de vulnerabili. Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România. Cadrele medicale au fost şi sunt, în continuare, în prima linie de luptă împotriva virusului. De starea lor bună de sănătate, de profesionalismul şi dăruirea lor, depinde viaţa celor care trec prin această boală, care, am văzut cu toţii, ucide”, a afirmat Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei pentru Industrie şi Cercetare din Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici