Cristian Tudor Popescu, despre Nicolaescu, la Gândul LIVE: De ce trebuie să îţi schimbi atitudinea faţă de cineva mai ales că a murit?

Jurnalistul şi criticul de film Cristian Tudor Popescu, invitatul special al ediţiei din această seară a GÂNDUL LIVE, a declarat că dintr-un interviu recent al lui Sergiu Nicolaescu reiese că regizorul voia să arunce în cârca poporului român moartea soţilor Ceauşescu.

3582 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu, despre Nicolaescu, la Gândul LIVE: De ce trebuie să îţi schimbi atitudinea faţă de cineva mai ales că a murit?

Cristian Tudor Popescu, despre Nicolaescu, la Gândul LIVE

 „E imposibil să nu reacţionezi la această mizerie de peste tot. (...) Este o declaraţie făcută recent că el (Sergiu Nicolaescu n.r.) a propus Consiliului Frontului Salvării Naţionale ca Nicolae Ceauşescu să fie eliberat şi să fie trimis undeva liber ca el să fie linşat «precum Mussolini». «Nu e bine să ne mânjim mâinile cu sângele lor», a spus el.  Vasăzică patriotul naţional Sergiu Nicolaescu voia să arunce în cârca poporului omorârea lui Ceauşescu. Era o soluţie propusă cu cinism de Sergiu Nicolaescu”, a declarat el la Gandul LIVE.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, în ciuda faptului că procesul de la Târgovişte al soţilor Ceauşescu a fost „o mascaradă din punct de vedere al justiţiei”, ceea ce s-a întâmplat acolo a fost „evident mai bine decât soluţia propusă de Sergiu Nicolaescu”.

„Cinevoievodul românilor nu a avut nici o îndoială că Ceauşeştii ar fi fost sfârtecaţi de nişte cimpanzei însetaţi de sânge. Nicio clipă nu a luat în considerare cinevoievodul românilor, domnul Nicolaescu, că unii oameni ar fi cerut ca ei să aibă parte de proces, şi nu de linşaj. Documentatul, istoricul Sergiu Nicolaescu spunea despre Ceuşeşti ca să fie linşaţi, aşa cum a fost linşat Mussolini. Mussolini nu a fost linşat de populaţie, şi nici amanta sa Clara Petacci. Au fost executaţi în urma ordinului unui fel de FSN. Mussolini şi Clara Petacci au fost împuşcaţi, apoi au fost duşi în piaţă şi spânzuraţi în carlige cu capul în jos. Oare sergiu Nicolaescu dorea să-i vadă pe soţii Ceauşescu în Piaţa Unirii spânzuraţi de carlige şi cu capul în jos?”, se întreabă jurnalistul şi criticul de film.

Citeşte mai mult pe www.gandul.info

Gândul LIVE este platforma video online care găzduieşte transmisii în timp real ale celor mai importante ştiri, dezbătute, explicate şi puse în perspective surprinzătoare şi relevante.

Totodată, Gândul LIVE urmăreşte consolidarea Comunităţii Gândul prin implicarea permanentă a userilor săi. Aceştia se pot conecta prin intermediul contului lor de Facebook sau prin Skype, având astfel posibilitatea de a trimite feedback instantaneu şi de a se implica direct în transmisia şi dezbaterea video.

Gândul LIVE este disponibil şi pe site-ul www.gandul.info, dar şi pe iPad, iPhone şi Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici