Criza cartofilor prăjiţi în Rusia. Producătorii refuză să livreze în ţara lui Putin, spune succesorul McDonald's

Şeful companiei care administrează în prezent fostul lanţ de restaurante McDonald's din Rusia a declarat că producătorii de cartofi prăjiţi refuză să livreze în ţară şi a avertizat că încercările de a creşte procesarea internă sunt pline de dificultăţi, scrie Reuters.

1190 afișări
Imaginea articolului Criza cartofilor prăjiţi în Rusia. Producătorii refuză să livreze în ţara lui Putin, spune succesorul McDonald's

Criza cartofilor prăjiţi în Rusia. Producătorii refuză să livreze în ţara lui Putin, spune succesorul McDonald's

McDonald's a părăsit Rusia ca o reacţie împotriva campaniei militare a Moscovei în Ucraina, care a inclus un baraj de sancţiuni economice, şi a vândut toate restaurantele pe care le deţinea unui licenţiat local în luna mai.

Restaurantele au început să se deschidă sub noul nume Vkusno & tochka, la 12 iunie. Directorul general Oleg Paroev a declarat pentru Reuters că lanţul a vândut aproape 120.000 de burgeri în ziua deschiderii.

Noul proprietar a ţinut să sublinieze că standardele înalte de calitate vor fi menţinute sau chiar îmbunătăţite şi consumatorii nu vor observa prea multe diferenţe. De atunci, a fost nevoit să recunoască faptul că se confruntă cu o penurie de cartofi prăjiţi până în toamnă, dând vina pe o recoltă slabă în Rusia şi pe problemele lanţului de aprovizionare.

"Ceea ce s-a întâmplat acum este că, din cauza unor evenimente bine cunoscute, multe companii străine, aş spune chiar toţi marii producători de cartofi prăjiţi, au refuzat să livreze acest produs în Rusia", a declarat Paroev.

Paroev a spus că fabricile din ţările "prietenoase" şi "neprietenoase" care produc cartofi prăjiţi aparţin de cinci sau şase mari companii, ale căror sedii centrale se află în ţări neprietenoase şi care, prin urmare, au refuzat să livreze Rusiei.

Moscova consideră că ţările care au impus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza acţiunilor sale în Ucraina sunt "neprietenoase".

Paroev a declarat că în recolta Rusiei din acest an a existat o lipsă a cartofilor specifici necesari şi că ar putea apărea şi alte probleme, doar câteva întreprinderi fiind capabile să proceseze cartofi în Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici