Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi deoarece vaccinul nu se găseşte

Vaccinul Hexacima pentru bebeluşi nu se găseşte de câteva săptămâni, în cabinetele medicilor de familie din mai multe judeţe din ţară, au declarat oficiali din Ministerul Sănătăţii pentru MEDIAFAX.

7304 afișări
Imaginea articolului Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi deoarece vaccinul nu se găseşte

Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi deoarece vaccinul nu se găseşte (Imagine: Mihai Spiridonica / Mediafax Foto)

Vaccinul hexacima, cel care imunizează copiii împotriva a şase boli, lipseşte din cabinetele medicilor de familie de câteva săptămâni.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat pentru MEDIAFAX că există întârzieri în aprovizionarea cu vaccinul Hexacima la nivel naţional.

Potrivit oficialilor din minister, contractul cu firma producătoare a fost semnat în luna martie, însă producătorul nu a putut asigura stocul. Problema ar urma să fie remediată în următoarele zile, urmând să fie semnat un nou contract, au mai spus sursele citate.

În judeţul Dolj reprezentanţii medicii de familie susţin că întârzierea este de două luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au declarat că au făcut comandă la Ministerul Sănătăţii, dar până acum dozele de vaccin nu au fost trimise în judeţ.

„Noi am făcut comandă, aşteptăm aprovizionarea. Ministerul Sănătăţii cumpără vaccinul de pe piaţa externă şi durează. Când le primim, le repartizăm medicilor de familie şi vor relua vaccinarea. Noi consumăm cam 1.500 de doze pe lună”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Situaţia nu este nouă. Şi anul trecut au fost înregistrate întârzieri la aprovizionarea cu vaccin hexacima în judeţul Dolj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici