Criză de vaccin la Vaslui: Peste 1.700 de copii, neimunizaţi împotriva difteriei şi a tetanosului

Peste 1.700 de copii din judeţul Vaslui sunt neimunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, din cauza crizei de vaccin Pentaxim cu care se confruntă autorităţile sanitare vasluiene de aproape patru luni.

124 afișări
Imaginea articolului Criză de vaccin la Vaslui: Peste 1.700 de copii, neimunizaţi împotriva difteriei şi a tetanosului

Criză de vaccin la Vaslui: Peste 1.700 de copii, neimunizaţi împotriva difteriei şi a tetanosului (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, niciun medic de familie din judeţ nu mai are vaccinul Pentaxim, care trebuie administrat obligatoriu copiilor la vârsta de patru luni şi un an, pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Autorităţile sanitare vasluiene spun că au epuizat stocurile de Pentaxim încă din luna iulie, iar de atunci DSP a mai primit doar 530 de doze, cantitate insuficientă. În aceste condiţii, peste 1.700 de copii au rămas neimunizaţi în judeţul Vaslui.

”De la 1 octombrie s-a modificat schema de tratament, astfel încât jumătate dintre copiii neimunizaţi vor primi un alt vaccin, iar 870 de copii care au împlinit vârsta de un an în ultimele patru luni, de când nu mai există pe stoc vaccinul Pentaxim, vor fi imunizaţi când vom primi Pentaxim”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Potrivit acesteia, instituţia a informat Ministerul Sănătăţii despre criza de Pentaxim, însă nu a primit niciun răspuns.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici