Criza economică a crescut abandonul şcolar şi numărul copiilor săraci din România la 350.000

Criza economică a dus la creşterea numărului copiilor săraci din România la peste 350.000, dar şi la triplarea ratei abandonului şcolar, circa 40.000 de copii, majoritatea din mediul rural, renunţând în fiecare an să mai meargă la şcoală, susţin reprezentanţii World Vision România.

246 afișări
Imaginea articolului Criza economică a crescut abandonul şcolar şi numărul copiilor săraci din România la 350.000

Criza economică a crescut abandonul şcolar şi numărul copiilor săraci din România la 350.000 (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

World Vision România atrage atenţia că în România anului 2010 accesul la educaţie rămâne o problemă pentru mulţi copii şi familiile acestora, criza economică şi financiară făcând ca accesul la educaţie să fie tot mai dificil.

Organizaţia arată, într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că din datele elaborate de Grupul Naţional de Initiativă al Copiilor rezultă o creştere a numărului de copii săraci din România la peste 350.000 şi la triplarea ratei abandonului şcolar.

Potrivit aceloraşi date, 40.000 de copii părăsesc anual şcoala, majoritatea provenind din mediul rural.

În anul 2008 World Vision România a demarat programul "Vreau în clasa a noua", în care sunt implicaţi 315 donatori, care susţin 373 de copii lipsiţi de posibilităţi materiale să urmeze liceul.

Printre susţinătorii programului de numără campioana olimpică Constantina Diţă, alături de Monica Iagăr, Călin Goia, actriţa Daniela Nane şi Iuliana Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici