Criza gunoaielor din Sectorul 1. Prefectul Capitalei decide joi dacă declară stare de alertă

  • Prefectul Capitalei va anunţa joi dacă Sectorul 1 intră în stare de alertă.
  • Alin Stoica a declarat că există un blocaj între prestator şi autoritatea publică locală.
  • Potrivit prefectului, starea de alertă poate fi declarată pe o perioadă de cel mult 30 de zile.
971 afișări
Imaginea articolului Criza gunoaielor din Sectorul 1. Prefectul Capitalei decide joi dacă declară stare de alertă

Alin Stoica a spus că se face o analiză despre criza gunoaielor din Sectorul 1. Analiza urmează să fie terminată până la finalul zilei de joi.

„S-au schimbat lucrurile, atunci discuţia era despre deşeurile menajere. Acele deşeuri care sunt produse în gospodărie şi care sunt puse în tomberon şi preluate. Acea situaţie a fost deblocată, adică Primăria plăteşte şi acum direct sortatorului. Acea situaţie a fost rezolvată, acum discuţia este despre deşeurile de pe stradă, pe care prestatorul trebuie să le ia, să le ducă la reciclare sau la depozitare şi Primăria le plăteşte”, a spus Alin Stoica.

Întrebat unde e blocajul, prefectul a răspuns că între prestator şi autoritatea publică locală: „Primăria spune că plăteşte aceste deşeuri. Ceea ce nu se înţelege asupra preţului corect este serviciul de măturare, spălare, salubrizare stradală, iar prestatorul spune că nu este plătit corespunzător pentru toate serviciile pe care le face. Acest diferend nu va putea fi rezolvat chiar dacă va fi declarată starea de alertă pe o perioadă limitată de timp pentru evacuarea tuturor deşeurilor care pun în pericol siguranţa cetăţenilor”.

Potrivit prefectului, starea de alertă poate fi declarată pe o perioadă de maxim 30 de zile.

Primarul Clotilde Armand ceruse din nou Prefecturii Capitalei declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza gunoaielor neridicate de Romprest. Potrivit Primăriei, deşeurile nu mai fuseseră colectate de 20 de zile, ceea ce punea în pericol sănătatea cetăţenilor, dar şi mediul înconjurător.

Clotilde Armand a cerut şi în iunie Prefecturii Bucureşti declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare. Edilul şef a trimis o adresă şi spunea că situaţia este cauzată „de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”. Prefectura nu a dat curs cererii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici