Cseke Attila: Bugetul spitalelor va fi majorat cu 500 de milioane de lei la rectificare

Bugetul spitalelor va fi rectificat cu 500 de milioane de lei în această vară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, miercuri, într-o conferinţă de presă.

130 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila: Bugetul spitalelor va fi majorat cu 500 de milioane de lei la rectificare

Cseke Attila: Bugetul spitalelor va fi majorat cu 500 de milioane de lei la rectificare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Pentru 2011 bugetul alocat spitalelor a fost prevăzut la 7,1 miliarde de lei. După rectificare, acesta va fi suplimentat cu 500 de milioane de lei", a explicat ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a spus că acest lucru este posibil, întrucât de la 1 iunie a fost schimbat modul de finanţare al spitalelor în funcţie de clasificarea acestora.

"Prin introducerea clasificării, diferenţele de finanţare pentru spitalele din aceeaşi categorie vor fi eliminate", a precizat ministrul Sănătăţii.

Acesta a anunţat că de la 1 iunie se introduc pentru prima oară reguli clare de finanţare pentru spitale în funcţie de gradul lor de competenţă şi de clasificarea obţinută.

"Se elimină discrepanţele foarte mari care existau în finanţare, ceea ce înseamnă şi predictibilitate pentru manageri şi pentru toti cei care deţin aceste spitale", a precizat ministrul Sănătăţii.

Procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat, fiind depuse 460 de dosare pentru clasificare, a mai spus Cseke Attila.

Potrivit acestuia, 347 de unităţi sanitare au fost clasificate, iar cele mai multe - aproximativ 58% - au fost încadrate la categoriile a patra şi a cincea. Astfel, 124 de unităţi au fost încadrate la categoria a patra şi 96 în a cincea.

În categoria întâi au fost încadrate şapte spitale clinice de urgenţă, dintre care două din Bucureşti - Spitalul Universitar de Urgenţă şi Floreasca - şi câte unul în Constanţa, Timişoara, Cluj- Napoca, Iaşi şi Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici